Het Tunnelproject

Harmke Scheffer 21-10-2019
1315 keer bekeken 1 reacties

De tunnel, samen met buurtbewoners en hun kinderen, opfrissen en beschilderen zodat het gevoel van veiligheid er vergroot wordt en er minder graffiti gemaakt zal worden.

Kern

Naam
Spoolde

Aantal inwoners
circa 1100

Gemeente
Zwolle

Provincie
Overijssel

Deelnemersgroep

Naam
Tunnelproject

Doelstelling
Het met buurtgenoten en hun kinderen vriendelijker en veiliger maken van de tunnel aan de Beukenallee in Spoolde.

Aantal leden
4

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Wij hebben veel ervaring in het werken met vrijwilligers. 2 personen van onze groep zijn ook bestuurslid/voorzitter van ons Buurthuis in Spoolde. Dit wordt volledig gerund door vrijwilligers, inclusief het beheer. We zijn goed in het mobiliseren van buurt voor een gezamenlijk doel.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
buurthuisbestuur@spoolde.nl

Project

Doelstelling
De tunnel, samen met buurtbewoners en hun kinderen, opfrissen en beschilderen zodat het gevoel van veiligheid er vergroot wordt en er minder graffiti gemaakt zal worden.

Beginsituatie
In Spoolde is een tunnel onder de A28 die de doorgaande (fiets)route voor een groot deel van de bewoners van Spoolde om naar de stad, school of station is. De tunnel is momenteel erg verloederd met graffiti, slechte verlichting, verzakte muurtjes etc en geeft mede daardoor een onveilig gevoel. Met name in het donker is het een onplezierige plek om langs te moeten.

Verbeteringen voor de woonomgeving
veiliger gevoel, verbeterde verlichting, samen werken aan een mooiere omgeving.

Onderdeel van een groter geheel
nee, al zou het fijn zijn als een andere tunnel ook aangepakt zou kunnen worden

Bewoners die voordeel bij het project hebben
alle mensen die vaak fietsend en lopend door de tunnel naar werk/school/stad gaan

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Wij gaan de publiciteit en het werven van vrijwilligers de komende periode oppakken. De eerste aanzet daartoe is al gedaan in ons wijkblad die deze maand uitkomt. Daarnaast hebben wij contact met een kunstenares die de kinderen en hun ouders zal helpen met de beschildering van de tunnel en daarvoor de aanzet zal maken. Tevens proberen we voldoende fondsen te vinden die ons financieel kunnen steunen. Achter ons zit namelijk geen organisatie zoals bv een wijkvereniging met budget.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
de verlichting en verzakte muurtjes moeten door gemeente of RWS opgepakt worden. Tevens coating en schoonmaak vragen wij de gemeente voor (maar dit gaat moeizaam en traag). De kunstenares zal opzet voor de beschildering maken

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
10890 euro

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
ja, van de kunstenares, van de gemeente, van Rijkswaterstaat. En van verschillende fondsen.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Ja, graag. Met name inzake de gesprekken met de gemeente en rijkswaterstaat. De gemeente loopt nog niet bepaald warm om actief te helpen om dit idee te realiseren door bv het beschikbaar stellen van coating (die ze zelf gebruiken bij schilderwerken) of het voorzien van de onderlaag voor de beschildering. De samenwerking met Rijkswaterstaat is gestart, maar dit gaat het traag en stroperig. Mogelijk kan Arcadis helpen om met beide instanties tot concrete en helpende oplossingen te komen?

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via een buurtgenoot die bij een andere gemeente werkt

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Zoals geschreven zouden wij graag hulp willen bij de samenwerking met de overheid. Daarnaast hopen wij door deelname aan dit initiatief meer ruchtbaarheid aan het Tunnelproject te geven en dat dit een boost is voor het vinden van vrijwilligers!

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Kunst

Reageren

Twitter

Op de kaart

1  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Dirk 04-01-21 om 14:00

Het was erg leuk om hier samen met veel buurtkinderen aan mee te helpen. Kunst onder de mensen brengen op een speelse manier en tegelijkertijd de beide tunnels zodanig mooi maken dat het nu een plezier is om er doorheen te fietsen! De ene tunnel is door kleine kinderen beschilderd de andere is tijdens een graffitiworkshop door wat oudere kinderen 'beschilderd'.  Door Corona is in ploegen in gezinsverband aan dit kunstwerk te gewerkt. Daardoor is het toch nog iets van ons allemaal geworden. Goed georganiseerd! Noaburschap in Spoolde!

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}

 

 
Cookie-instellingen