De Vrienden van de Hennipgaarde

Mariska Arron 01-09-2017
2074 keer bekeken 0 reacties

De Hennipgaarde is een recreatiegebied dat mensen verbindt, uitnodigt om te spelen, te bewegen en te ontmoeten. Een gebied voor jong en oud. Door het organiseren van activiteiten op deze thema's kunnen we dit stimuleren en mensen met elkaar verbinden.

Kern

Name
Zevenhuizen

Aantal inwoners
7000

Gemeente
Zuidplas

Province
Zuid-Holland

Deelnemersgroep

Name
De Vrienden van de Hennipgaarde

Doelstelling
Het stimuleren van bewegen, spelen en ontmoeten

Aantal leden
Het bestuur bestaat uit 4 leden en we hebben een team van vrijwilligers en werkgroepleden die helpen met de voorbereiding van activiteiten

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
De groep heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de realisatie van een recreatiegebied (9 hectare) in samenwerking met inwoners van Zevenhuizen, het Recreatieschap Rottermeren (Staatsbosbeheer) en de gemeente Zuidplas. In 2018 is de Hennipgaarde aangelegd. Het is een fantastisch gebied waar jong en oud kunnen genieten in de speel- en beweegpolder, de boomgaard, op de ijsbaan of gewoon heerlijk wandelen. In 2018 zijn we een Stichting geworden zodat we activiteiten kunnen organiseren op het gebied van spelen, bewegen en ontmoeten. In 2018 hebben we de opening verzorgd, een schoonmaakdag, een pannenkoekenmiddag en een herfstsfeer avond compleet met muziek , marshmallows en vuurkorven.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
hennipgaarde@gmail.com

Project

Doelstelling
De Hennipgaarde is een recreatiegebied dat mensen verbindt, uitnodigt om te spelen, te bewegen en te ontmoeten. Een gebied voor jong en oud. Door het organiseren van activiteiten op deze thema's kunnen we dit stimuleren en mensen met elkaar verbinden.

Beginsituatie
We hebben nu een enthousiaste groep mensen die hebben meegedacht over de inrichting van het gebied. De kinderen van de basisschool hebben het ontwerp gemaakt voor de speelpolder. De Hennipgaarde is in 2018 aangelegd. In 2018 zijn we druk bezig geweest om geld in te zamelen en donateurs te werven zodat we middelen hebben om een stichting op te richten. Ook zijn hebben we afspraken gemaakt met het recreatieschap (Staatsbosbeheer) over mogelijkheden om te zorgen voor een goed beheer en gebruik van het gebied.

Verbeteringen voor de woonomgeving
De Hennipgaarde is een recreatiegebied dat mensen verbindt, uitnodigt om te spelen, te bewegen en te ontmoeten Een gebied voor jong en oud. Door het organiseren van activiteiten op deze thema's kunnen we dit stimuleren en mensen met elkaar verbinden. Bij de programmering zullen we ons in eerste instantie richten op de jeugd.

Onderdeel van een groter geheel
Naast de Vrienden van de Hennipgaarde is ook de Zevenhuizensche IJsclub actief in de Hennipgaarde op de natuurijsbaan. De Stichting Natuurpolders verzorgt de beheeractiviteiten van de natuurakkers en de boomgaard en zet zich in voor de biodiversiteit.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Inwoners van Zevenhuizen en omstreken. We zijn de brug slaan tussen jong en oud en organiseren samen met andere vereningingen en organisaties activiteiten.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Oprichten van een Stichting en alles wat daarvoor nodig is. Het oprichten van de Stichting Het maken van een communicatieplan Het organiseren van activiteiten Het uitbouwen van een vrijwilligersnetwerk We organiseren samen met Staatsbosbeheer van de voorbereidingen van de starthandeling in oktober 2017 en het openingsfeest in 2018

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
-

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja

Totale kosten van het project
We verwachten ongeveer e 3000,- nodig te hebben voor het eerste jaar.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
We zoeken met name advies hoe zaken als aansprakelijkheid, vergunningen en financiƫn goed geregeld kunnen worden.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
In de speel- en beweegpolder kunnen extra elementen toegevoegd worden. Hiervoor is ruimte omdat niet het volledige plan is gerealiseerd. Wij denken dat er ruimte is voor doorontwikkeling van de polder. Wij zouden graag ondersteuning hebben om de Hennipgaarde (speel- en beweegpolder) nog beter in te vullen dan nu al is gedaan. Mogelijk ook door het dubbelgebruik van de twee hectare parkeren op het recreatieveld. Kortom: zijn er nog meer mogelijkheden voor deze 9 hectare. Met dit plan in de hand kunnen we op zoek gaan naar extra financiƫn om dit mogelijk te maken.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via een oproep op Facebook

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Het zou fijn zijn als er iemand met ons meedenkt over wat allemaal nodig is om de activiteiten te organiseren. (organisatorische zaken waar hebben we nog niet aan gedacht). Denk aan vragen over de aansprakelijkheidsverzekering en samenwerking.

Images

Rotterdams nieuws over de opening

Opening Hennipgaarde 19 mei 2018

Inloopavond 23 november 2016

Sport en Spel

Twitter

On the map

0  Comments

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}