G-parade

Cor van Dalen 19-10-2017
1137 keer bekeken 1 reacties

Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking uit hun isolement halen en een mooie dag te bezorgen door middel van een boottocht op de rivier de Vecht en het Kanaal Almelo - de Haandrik. De naam van deze feestelijke boottocht is gekozen met een knipoog.........

Kern

Name
Gramsbergen

Aantal inwoners
ruim 3100

Gemeente
Hardenberg

Province
Overijssel

Deelnemersgroep

Name
Stichting ProGram

Doelstelling
De leefbaarheid van Gramsbergen bevorderen door het initiƫren en organiseren van vernieuwende activiteiten en evenementen. Daarbij verschillende verenigingen, instellingen en individuele inwoners bij elkaar brengen, met als doel bevordering van de onderlinge samenhang. Voor ieder evenement/activiteit daarom een projectgroep vormen met mensen uit de lokale verenigingen of individuele inwoners.

Aantal leden
Bestuur met 4 personen, met daaronder projectgroepen van +/- 8 a 10 personen (vertegenwoordigers van de participierende verenigingen of individuele inwoners).

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Aanjagen van vernieuwende activiteiten in een gemeenschap en daarbij partijen aan elkaar koppelen voor de uitvoering.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
stichtingprogram@gmail.com

Project

Doelstelling
Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking uit hun isolement halen en een mooie dag te bezorgen door middel van een boottocht op de rivier de Vecht en het Kanaal Almelo - de Haandrik. De naam van deze feestelijke boottocht is gekozen met een knipoog.........

Beginsituatie
Er is in 2016 een pilot gehouden om de behoefte onder de doelgroep te meten (die bleek enorm te zijn) en om in beeld te brengen wat er voor nodig is om een dergelijke dag goed neer te zetten. Dat doet ProGram in samenwerking met onder meer zorginstelling Baalderborg Groep, serviceclub Rotary Hardenberg en Stichting Vechtezompe. De succesvolle pilot had moeten leiden tot een G-parade in 2017, maar... het KNMI gooide met Code Rood roet in het eten. Maar ook na de afgelasting, tot teleurstelling van de vele aangemelde deelnemers, toont Gramsbergen zich een KERN MET PIT en organiseert de G-parade nu in de zomer van 2018.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking iets bieden wat normaal gesproken niet voor hen is weggelegd. En versterking van de sociale cohesie door de samenwerking tussen stichtingen, verenigingen, zorginstelling, instanties en individuele inwoners.

Onderdeel van een groter geheel
Nee

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, hun familieleden en professionele verzorgers.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Het gehele organisatorische proces met o.a. de financiering, samenstellen van het programma, werven boten en schippers, (muzikale) omlijsting, regelen veiligheidsaspect met aanwezigheid van EHBO, brandweer en duikers.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Vooralsnog geen enkele.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
tussen de 5000 en 6000 euro

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Stichting ProGram werkt in de organisatie en uitvoering samen met zorginstelling Baalderborg Groep, serviceclub Rotary Hardenberg en Stichting Vechtezompe

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Op dit moment niet aan de orde.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Stichting ProGram en de kern Gramsbergen hebben in het verleden al vaker meegedaan aan deze mooie leefbaarheidswedstrijd.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Tips van welke aard dan ook, zijn altijd welkom om de beoogde dag tot een succes te maken.

Images

Interview over de G-parade bij lokale omroep NOOS

Added files

Anders

Twitter

On the map

1  Comments

cor 31-08-18 at 19:41

Op zaterdag 7 juli is het project onder zonnige omstandigheden uitgevoerd. Wat hebben de deelnemers een fantastische dag beleefd.

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}