Het creëren van een overdekte rustplaats voor wandelaars van het Pieterpad en andere recreanten.

Wim Stijns 28-10-2017
3069 keer bekeken 9 reacties

De doelstelling van ons project is om het dorp weer wat aantrekkelijker voor toeristen/wandelaars van het Pieterpad te maken door een overdekte rustplaats te creëren. Tevens is het verwaarloosde stukje land met vervallen schuurtje al een aantal jaren een doorn in het oog van vele bewoners van Spijk

Kern

Name
Spijk

Aantal inwoners
670

Gemeente
Zevenaar (v.a. 1-1-2018)

Province
Gelderland

Deelnemersgroep

Name
Stichting Actief Spijk

Doelstelling
De stichting heeft ten doel het bevorderen van de leefbaarheid in het dorp Spijk

Aantal leden
6 bestuursleden + 15 vrijwilligers

Soort
Dorpsbelang

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Wij hebben geen specifieke kennis in huis, maar hebben zeker wel de wilskracht om ons in allerlei uitdagingen vast te bijten om op die manier heel veel zaken voor elkaar te krijgen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
info@stichtingactiefspijk.nl

Project

Doelstelling
De doelstelling van ons project is om het dorp weer wat aantrekkelijker voor toeristen/wandelaars van het Pieterpad te maken door een overdekte rustplaats te creëren. Tevens is het verwaarloosde stukje land met vervallen schuurtje al een aantal jaren een doorn in het oog van vele bewoners van Spijk

Beginsituatie
Een verwaarloosd stukje land van zo'n 600 vierkante meter op de route van het Pieterpad net buiten het dorp, met daarop een vervallen stenen schuurtje.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Via het Pieterpad en andere lokale wandelroutes lopen er jaarlijks vele wandelaars door ons dorp. Tevens lopen er verschillende fietsroutes langs en door het dorp. Door het verwaarloosde stukje land met vervallen stenen schuurtje op te knappen, zodat het als overdekt rustpunt gebruikt kan worden, zal het dorp Spijk aantrekkelijker worden voor het toerisme doordat het dorpsaanzicht wordt verbetert.

Onderdeel van een groter geheel
Het is een los project; geen deel van een groter geheel.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners hebben voordelen van ons project omdat ze zich niet langer hoeven te storen aan het verwaarloosde stukje land met vervallen stenen schuurtje.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We gaan het hele project eventueel met hulp van Stichting Landschap Rijnwaarden het komende jaar oppakken.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Behalve het ontwerp van de inrichting van het grondstuk verwachten wij op dit moment geen onderdelen van het project uit te besteden.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
We gaan proberen om de kosten van het project onder de 1000 Euro te houden. We gaan we proberen om materialen (straatwerk en zand) gesponsord te krijgen door lokale bedrijven. Dit is in het verleden al vaker gelukt, dus we verwachten dit ook voor dit project voor elkaar te krijgen.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Behalve het ontwerp m.b.t. de inrichting van het grondstuk denken we het gehele project samen met onze vrijwilligers uit te kunnen voeren.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Op dit moment verwachten we geen ondersteuning van het ingenieursbureau Arcadis nodig te hebben.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
In het verleden hebben we al meerdere malen meegedaan met Kern met Pit.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Alle advies en/of kennis is welkom.

Images

Inrichten groen

 • Wim Stijns 05 January 2019
  Toch nog een hoop werk verzet al zeggen we het zelf. De omheining staat en is zo goed als klaar. De vlinderstruiken en blauwe en witte regen zijn geplant. En vandaag in totaal 15 ton basalt split 💪🏻💪🏻💪🏻op het wandelpad en onder de overkapping aangebracht. Het was een hels karwei maar ziet er nu toch al prachtig uit👍🏻
 • Wim Stijns 15 December 2018
  Ondanks de kou vandaag toch de 2e helft van de rand rond de looppaden in de grond geplaatst. Ook de vlaggenmast met de Spiekse vlag is nu geplaatst. Nog even en dan kan het grint voor de looppaden erin.
 • Wim Stijns 10 December 2018
  Inmiddels is het hele grondstuk gestript en ge-egaliseerd, hebben we het huisje opgeknapt en geschilderd, hebben we een grote houten overkapping (8mx3m) gebouwd, hebben we nieuwe natuurlijke omheiningen (meidoorn en beukenhaag) rond het grondstuk geplant, hebben we een 10-tal fruitbomen geplant en zijn we met de voorbereidingen bezig voor de aanleg van enkele looppaden (met ardennner split) op het grondstuk. Al met al begint het geheel dus aardig vorm te krijgen. Op de laatste foto's is te zien hoe het er tot nu toe uitziet. Wanneer de looppaden zijn aangelegd zullen er nog een aantal kleinere klussen volgen. Denk hierbij aan het plaatsen van banken en tafels, het plaatsen van een waterpunt m.b.v. een handpomp, het plaatsen van beplanting rond de overkapping, het inzaaien van delen van het grondstuk met een wildbloemen zaadmengsel, het plaatsen van een vlaggenmast, het plaatsen van een dubbele toegangspoort, enz.
 • Wim Stijns 10 December 2018
  Tot nu toe gemaakte foto's toegevoegd
 • Wim Stijns 30 October 2017
  30-10-2017 Foto's van de locatie toegevoegd

Twitter

On the map

9  Comments

Pieterpad wandelaar 18-11-18 at 13:05

Afgelopen week tijdens onze wandeling van het Pieterpad zijn we langs dit project gekomen.
We hebben de uiterst vriendelijke mensen gesproken die daar bezig waren. Ze vertelden vol trots over dit project. Bij thuiskomt deze website gelezen en de begin situatie gezien. Wat hebben ze dus een werk verzet! Een ware aanwinst word het voor alle toekomstige wandelaars. Als we onze tocht nogmaals lopen weten we deze mooie plek nu zeker te vinden. Succes mensen !!!

Gerard van Hunen 21-11-18 at 8:52

Mooi project!

ruud van kats 30-11-18 at 23:59

Vorige week met de auto langsgereden toen ik een paar dagen in Emmerich ging logeren en een foto gemaakt van Hoch Elten. Toen zag ik pas dat er gewerkt werd voor kern met pit. Heel mooi, functioneel en doeltreffend project. Klasse!!
Ruud van kats, mede KmP project activist ZuidHolland, Wassenaar, buurtuin DeijlerHof.

Nicky 05-01-19 at 21:28

Al meerdere malen langs gekomen, je kan zien dat er elke week weer vooruitgang is geboekt ondanks het slechte weer. Weet zeker dat menig wandelaar en fietser hier echt van zal genieten. Top mannen!!!????????

Izaak N. 05-01-19 at 22:12

Wordt hard aan gewerkt en het begint nu echt vorm te krijgen. Goed bezig mannen!

Caitlin Janssen 05-01-19 at 22:13

Veel bewondering voor het harde werken, in weer en wind, door de vrijwilligers! Ziet er nu al super uit.

Marnix Boorsma 05-01-19 at 23:37

Het ziet er prachtig uit!!

Frank 06-01-19 at 8:55

Wat een werk is hier verzet en wat een geweldig project! Een prachtige locatie voor wandelaars en fietsers om even uit rust te komen. Als van het voorjaar alles mooi groen is en alle bloemen bloeien een waar paradijs en aanwinst voor zo'n dorp!

Ruud de Jong 07-01-19 at 12:11

Via het spandoek "Hier word gewerkt door burgers met Pit " en ook de Facebookpagina van het Pieterpad kwam ik op de deze site terecht.
Als doorgewinterde wandelaar heb ik al vele mooie plekken gezien in Nederland en dus ook Spijk.
Afgelopen weekend kwamen we hier met een groepje wandelaars voorbij en viel hier meteen ons oog op.
Wat een prachtige plek is het en wat een super aanwinst voor ons als wandelaar word het.
Het ziet er prachtig uit en wat zal het er mooi uitzien als alles in bloei staat.
hier op deze site hebben we pas gezien wat er een werk geleverd is, ongelooflijk!!!!
Dit noem ik als wandelaar echte "Gastvrijheid" !
Van mij en mijn mede wandelaars hebben jullie zeker onze stem verdient, succes met de sportieve strijd.

KNHM

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@knhm.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners


   

 

Facebook

#kernmetpit

 

{"tabBasic":{"type":"twitter","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"documentsDisplayType":"folders","twitterType":"query","twitterQuery":"kernmetpit","twitterLanguage":"nl","listIcon":"icon-twitter","topn":"2","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"showDescription":true,"showAuthor":true,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"}}