De werkgroep BMV Buitenterrein uit Broekhuizenvorst kreeg een week nadat de eerste nominaties voor Kern met Pit bekend werden gemaakt, ook te horen dat zij meedingen naar de titel Kern met Pit. De werkgroep zet zich in voor de buitenplaats van de nieuwe accommodatie in het dorp.
Gees Timmer van werkgroep BVM Buitenterrein kreeg een telefoontje van de KNHM afdeling Limburg, de organisatie van Kern met Pit, zo’n week nadat de uitslag bekend was gemaakt. In andere provincies waren minder gegadigden gevonden en dus mocht de afdeling Limburg alsnog twee projecten nomineren. Het buitenterrein van de BMV is er daar één van. Winnaars van de wedstrijd krijgen het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor hun project.
De invulling van de buitenplaats van de nieuwe brede maatschappelijke voorziening (BMV) in Broekhuizenvorst wordt vormgegeven door een speciale werkgroep. “Van binnen ziet het gebouw er al prachtig uit en wij zijn als werkgroep Buitenterrein druk bezig onze plannen te verwezenlijken. Wij willen er een mooie, vriendelijke en groene buitenplaats van maken.”
De werkgroep wordt gevormd door gebruikers van de BVM: Kinderopvang ’t Nest, Zij-Actief, omwonenden en de basisschool zetten zich samen met de gemeente in voor het buitenterrein. De gebruikers vonden bij de eerste vergadering dat de plek veiliger, beschutter, groener en meer uitnodigend moest worden. “Onze neuzen stonden gelukkig al meteen dezelfde kant op.” De plannen werden allemaal bekeken: “Op school hebben wij in een aantal groepen de kinderen tekeningen van een nieuw schoolplein met ideeën laten maken. De meest genoteerde wensen zijn ook meegenomen in het plan dat een familie-architect getekend heeft.”
Of alle plannen te realiseren zijn, dat ligt ook deels af van sponsoren en goedkeuring. Maar het groen, dat komt goed, aldus de werkgroep. “Voor de planten, struiken en bomen hebben wij een enthousiaste groep ‘groene ondernemers’ uit het dorp gevonden, die ons willen helpen. Zij zorgen voor een tuinarchitect, die bijvoorbeeld ook mee wil denken aan moestuintjes. Het groene gedeelte gaat op 16 maart gebeuren: wij doen dan mee aan de NLdoet-klussendag. We willen ook nog iets met groep 8 regelen op de boomplantdag op 20 maart.”
Vertrouwen heeft Timmer er wel in: “Een enthousiaste doe-het-zelf-‘ouder’ gaat een speelse zandbak maken.” De bedoeling is dat verspreid over het terrein leuke groene speel-, verstop- of gewoon kijkplekjes ontstaan.