Kickmee!

ProfielfotoMarja de Boer 26-10-2014
50676 keer bekeken

Voor alle kinderen uit onze gemeente organiseren wij activiteiten. Dit doen wij onder de naam Kickmee! Het doel van Kickmee! is laagdrempelige, educatieve en gevarieerde activiteiten te organiseren voor alle kinderen. Dit doen wij overstijgend aan de scholen in de gemeente. Iedereen kan en mag meedo

Kern

Naam
Hem

Aantal inwoners
1200

Gemeente
Gemeente Drechterland

Provincie
Noord-Holland

Deelnemersgroep

Naam
Kickmee!

Doelstelling
In Hem bloeit een prachtig initiatief! Voor alle kinderen uit onze gemeente organiseert Kickmee! activiteiten. Al meer dan 230 verschillende kinderen hebben meegedaan aan de activiteiten van Kickmee! Het doel van Kickmee! is laagdrempelige, educatieve, gevarieerde en natuurlijk leuke activiteiten te organiseren voor alle kinderen uit de dorpen Hem, Venhuizen, Oosterleek, Wijdenes en Schellinkhout. Dit doen wij overstijgend aan de scholen in de gemeente. Iedereen mag meedoen! Ook voor voor de kinderen waarvoor meedoen niet altijd vanzelfsprekend is. Op eigen kracht en met een enthousiaste groep mensen krijgt Kickmee! vorm. Inmiddels zijn al meer dan zeventig vrijwilligers actief betrokken bij Kickmee! Dit in de vorm van docent, gastvrouw of gastheer. Uitgangspunten van Kickmee! zijn het stimuleren van creativiteit en persoonlijke ontwikkeling van het kind, maar zeker ook het ontmoeten van leeftijdsgenootjes. Plezier staat voorop! Elke maand is een nieuw programma met acitiviteiten beschikbaar. Alle activiteiten worden gratis aangeboden aan de kinderen vanuit het principe leren van en met elkaar. Via onze website www.kickmee.nl schrijven de kinderen zich in om mee te doen aan de activiteiten. In het afgelopen jaar zijn vele activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld Engelse les, hoe word ik miljonair, hairstyling, ponyrijden, voetbalclinic, dammen, haken, mozaieken, judo, zangles en zo meer. En ook voor de komende maanden biedt Kickmee! een gevarieerd aanbod van activiteiten met behulp van vrijwillers.

Aantal leden
Het bestuur bestaat uit zeven leden. Deze leden zijn moeders die samen het initiatief vol enthousiasme vorm geven.

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?

Project

Doelstelling
Voor alle kinderen uit onze gemeente organiseren wij activiteiten. Dit doen wij onder de naam Kickmee! Het doel van Kickmee! is laagdrempelige, educatieve en gevarieerde activiteiten te organiseren voor alle kinderen. Dit doen wij overstijgend aan de scholen in de gemeente. Iedereen kan en mag meedo

Beginsituatie
In november 2014 is Kickmee! gestart met het organiseren van (gratis) activiteiten voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Op eigen kracht en met behulp van vele vrijwilligers is Kickmee! gegroeid tot een belangrijke voorziening voor alle kinderen in de dorpen Hem, Venhuizen, Wijdenes, Oosterleek en Schellinkhout.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Het project levert dynamiek op voor de woonomgeving. Het draagt bij aan levendigheid en het vergroten van de faciliteiten voor alle kinderen uit de gemeente. Kinderen en vrijwilligers zijn direct betrokken bij de eigen woonomgeving.

Onderdeel van een groter geheel
Het project is geen deel van een groter geheel. Uiteraard staat Kickmee! op voor alle vormen van samenwerking om het initiatief te kunnen vergroten en te versterken.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Maar ook de betrokken vrijwilligers die samen Kickmee! uitbouwen tot een geweldig initiatief.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
- Een nog grotere groep kinderen betrekken bij de activiteiten van Kickmee! - De groep van vrijwilligers vergroten.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
n.v.t.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
In het afgelopen jaar heeft Kickmee! geld ingezameld door een Kerstmarkt te organiseren. Maar ook vanuit verschillende fondsen heeft Kickmee! bijdragen mogen ontvangen.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Vrijwilligers, de gemeente, ouderen in de gemeente.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Coaching en het vergroten van het netwerk.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
x

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
x

Afbeeldingen

Educatief

Registreren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen