Natuurlijk samen buiten spelen

Cor Tholen 27-10-2020
469 keer bekeken 1 reacties

Wij willen op en rondom sportpark "De Meren" bewegen toegankelijker maken voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Wij willen belemmeringen bij de mensen weghalen om te gaan sport, spelen of bewegen. Iedereen van 2 tot 82 mag meedoen.

Kern

Naam
Wintelre

Aantal inwoners
2010

Gemeente
Eersel

Provincie
Noord-Brabant

Deelnemersgroep

Naam
Voetbalvereniging Wintelre, Korfbalvereniging Winty, Stichting Avondwandelvierdaagse Wintelre, tennisvereniging De Meppers en Stichting Bosschuur Wintelre

Doelstelling
Natuurlijk buiten spelen

Aantal leden
5

Soort
Sportvereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Alle belangstellende verenigingen spelen op de een of andere manier al buiten. Wij willen jong en oud bij elkaar brengen om samen onder begeleiding te sporten en spelen rondom sportpark "De Meren"

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
c.tholen1@upcmail.nl

Project

Doelstelling
Wij willen op en rondom sportpark "De Meren" bewegen toegankelijker maken voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Wij willen belemmeringen bij de mensen weghalen om te gaan sport, spelen of bewegen. Iedereen van 2 tot 82 mag meedoen.

Beginsituatie
Het project staat nog in de kinderschoenen. We willen begin april starten met de eerste activiteiten.

Verbeteringen voor de woonomgeving
De buitenlocatie moet een ontmoetingsplaats worden voor de Wintelrese gemeenschap. Uiteraard zijn ook niet inwoners van Wintelre van harte welkom om samen met ons buiten te spelen en sporten. Dit project moet er mede zorg voor dragen dat meer jongeren kinderen in beweging komen en dat ouderen ook een wandeling maken rondom "De Meren". Iedereen op hetzelfde moment naar de ontmoetingsplaats van waar gestart wordt met voetbal, tennis, korfbal, wandelen en natuurlijk water pompen bij de bosschuur. Iedereen actief bezig.

Onderdeel van een groter geheel
Natuurlijk staan de sportverenigingen van Wintelre achter het initiatief. Door een gevarieerd sportaanbod maken de kinderen straks misschien een gemakkelijker keuze om zich aan te sluiten bij een van de verenigingen.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle Wintelrenaren hebben een voordeel bij ons project. Zijn ontmoeten jong en oud op dezelfde locatie. De verenigingen moeten meer aan hun toekomst gaan denken en door samen te werken liggen hier ongetwijfeld kansen.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We bieden de accommodatie en haar omgeving aan om onder begeleiding natuurlijk meer buiten te bewegen. We willen aftrappen begin april 2020. We gaan op zoek naar begeleiding die in eerste instantie op woensdagmiddag beschikbaar is om alles goed te kunnen begeleiden.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
We willen zoveel mogelijk met lokale vrijwilligers het project opstarten. Mogelijk kunnen we later gebruik maken van kennis en kunde van derden.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Weet ik niet

Totale kosten van het project
Op dit moment nog moeilijk in te schatten. We zitten in de beginfase van het project. Veel mensen zijn erg enthousiast om mee te doen in de organisatie. Maar als we straks van start gaan zullen we misschien wat extra sport- en spelmaterialen moeten aanschaffen. We willen ook regelmatig gebruik maken van gediplomeerde en deskundige mensen op het gebied van meer bewegen in de natuur. Daar zal een onkostenvergoeding tegenover moeten staan in de vorm van bv kilometervergoeding.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Wij vragen uw kennis een kundigheid. Samen en met Kern met Pit moet er iets ontstaan wat uniek is in onze maatschappy.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Bodemonderzoek van de speelruimtes.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Ik zag je folder; "Heb jij een droom voor je buurt" in een wijkgebouw in Eindhoven liggen. Ik heb altijd al gedroomd dat iedereen op zijn of haar manier moet kunnen bewegen in de mooie natuur. Maar iemand moet het opstarten en datt willen wij samen met kern met pit doen.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Wij willen een beweegroute samen buiten spelen. Wij ontvangen graag tips en adviezen om dit mogelijk te maken voor een beter leefbaar Wintelre.

Sport en Spel

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

1  reacties

Cor Tholen

10-12-22 om 19:38

Nieuwsupdate dece 22

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen