Vrolijke Muurschilderingen

Annemiek Tijhof - van den Heuvel 26-09-2021
123 keer bekeken 0 reacties

Het stukje wijk waar wij wonen is grauw en grijs en aan het verpauperen. Dmv dit project (vrolijke muurschilderingen aanbrengen) willen wij de wijk vrolijker en leefbaarder maken! Dit doen wij samen met bewoners, jeugd en ondernemers van de wijk. Saamhorigheid, plezier en betrokkenheid staan voorop!

Kern

Naam
Nieuwstraatkwartier Almelo

Aantal inwoners
3100

Gemeente
Almelo

Provincie
Overijssel

Deelnemersgroep

Naam
Daar bij die molen (bewonersgroep Achter de Molen en omstreken)

Doelstelling
door samenwerking (buurtparticipatie) een betere, leuke uitstraling van de wijk creëren en een saamhorigheid bewerkstelligen. De jeugd helpt ook mee met het ontwerpen en beschilderen van muren; daar zal iedereen nog jaren trots op zijn!

Aantal leden
10

Soort
Buurtvereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Hoe je samen met andere bewoners projecten kan oppakken om de wijk/buurt leuker te maken. Kennis om andere partijen (Gemeente, Avedan) in te schakelen om dit te gaan oppakken en organiseren.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
mjrvdheuvel@hotmail.com

Project

Doelstelling
Het stukje wijk waar wij wonen is grauw en grijs en aan het verpauperen. Dmv dit project (vrolijke muurschilderingen aanbrengen) willen wij de wijk vrolijker en leefbaarder maken! Dit doen wij samen met bewoners, jeugd en ondernemers van de wijk. Saamhorigheid, plezier en betrokkenheid staan voorop!

Beginsituatie
Kale muren, houten garagedeuren; alles ziet er verpauperd uit.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Doordat dit een buurtproject is, leren buren elkaar beter kennen. Dit is alleen maar positief! De saamhorigheid wordt vergroot, waardoor het fijn is om in dit stukje Almelo te wonen. En het aangezicht van de wijk wordt een stuk vrolijker!, het ziet er dan ook een stuk netter uit. Het wordt letterlijk een pláátje!!!!

Onderdeel van een groter geheel
Op dit moment nog niet, maar het ligt wel open dat dit project ook op andere plekken in de wijk en stad gerealiseerd kan gaan worden (want wie wil dit nu niet?!)

Bewoners die voordeel bij het project hebben
De bewoners van onze wijk, en ook de bezoekers aan de bedrijven in deze wijk; als je aan komt rijden zie je deze mooie, vrolijke muren! Dus veel bezoekers uit Almelo, maar ook uit omliggende steden en dorpen waarschijnlijk.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We gaan buurtbewoners uitnodigen om ontwerpen te maken | we hebben al contact met de Gemeente Almelo, Avedan en PvCC | we gaan kinderen en jongeren benaderen of ze mee willen helpen schilderen; er komt een introductiemiddag samen met Avedan en PvCC om de inzet en bereidwilligheid van de buurtbewoners te vergroten | we gaan de publiciteit opzoeken (kranten, sociale media)

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
de PvCC zal de schets op de muren gaan aanbrengen, waarna de buurtbewoners en jeugd dit (onder begeleiding en aanwijzing van de PvCC gaat schilderen). De eindafwerking doet de PvCC ook.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
We hebben een offerte van de PvCC van € 7.273,= excl. BTW

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
PvCC; zij maken het eerste ontwerp/scherts op de muur, doen voorbereidend werk, begeleiden de jeugd bij het schilderen en doen de afwerking (ook coating zodat het vandalisme-proof is).

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
N.v.t.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
De leden van de Gemeente en Avedan wisten van het bestaan van Kern met Pit af.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Kennismaken met andere projecten om samen te kunnen sparren en uit te wisselen, zodat we misschien nog meer leuke ideeën op kunnen doen om onze wijk te kunnen verbeteren.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Anders

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen