Bankjes en picknicktafels voor de pumptrackbaan in Axel.

815 keer bekeken 0 reacties

Wij willen graag een paar leuke bankjes en/of picknicktafels plaatsen naast onze grote project; het realiseren van een pumptrackbaan in Axel voor de kids en jeugd. Waardoor we een gezellig ontmoetingsplaats creeeren, waar iedereen even kan uitrusten en gezellig kan samen komen.

Kern

Naam
Axel

Aantal inwoners
7923

Gemeente
Terneuzen

Provincie
Zeeland

Deelnemersgroep

Naam
Pumptrackbaan Axel

Doelstelling
We willen graag een gezellige ontmoetingsplek creëren, door het plaatsen van een paar leuke bankjes en/of picknicktafels kan iedereen even uitrusten en gezellig kletsen, dit komt naast ons grote project: het realiseren van een pumptrackbaan.

Aantal leden
Gezin, familie, vrienden en heel veel kids. 800 handtekeningen opgehaald via een petitie en deur aan deur.

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Door gebruik te maken van lokale media zoals de krant, social media en de radio. Zorg dat je er kort op zit zodat je het actief houdt. Zet je vast in het project waar je voor staat. Als je echt iets wil dan moet je het waarmaken en je er volledig voor inzetten. Bouw een netwerk op en vraag hulp aan derden.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
pumptrackbaanaxel@gmail.com

Project

Doelstelling
Wij willen graag een paar leuke bankjes en/of picknicktafels plaatsen naast onze grote project; het realiseren van een pumptrackbaan in Axel voor de kids en jeugd. Waardoor we een gezellig ontmoetingsplaats creeeren, waar iedereen even kan uitrusten en gezellig kan samen komen.

Beginsituatie
Onze zoon Luca van 9 jaar wil heel graag een Pumptrackbaan in Axel realiseren voor alle kinderen uit de buurt. Het is zijn project en wij ondersteunen hem daar volledig in. We hebben een facebookpagina aangemaakt: https://www.facebook.com/Pumptrackbaan-AXEL-102636012006804 Een handtekeningen actie via de petitie: https://www.pumptracks.nl/petitie/axel/ en via deur aan deur. We hebben de krant, advertentieblad en lokale radio ingeschakeld. Luisteren kan via deze link: https://audiomack.com/goedemorgenzeeland/song/13566463

Verbeteringen voor de woonomgeving
Door een paar leuke bankjes en picknickbankjes te plaatsen kunnen de kids even uitrusten nadat ze lekker rond gecrost hebben op de pumptrackbaan, en kunnen ouders lekker zitten terwijl ze naar hun kinderen kunnen kijken. Dit naast ons grote project: Door een pumptrackbaan te kunnen realiseren zorgen we er voor dat de kids en jeugd lekker naar buiten kunnen en zich lekker kunnen uitleven met hun fiets, bmx, skateboard, step of loopfiets. Ze komen samen en kunnen lekker bewegen. Het geeft een boost aan de leefbaarheid in de wijk en aan jonge gezinnen en voor de kinderen en jeugd in de omgeving.

Onderdeel van een groter geheel
Ja, het plaatsen van een paar leuke bankjes en/of picknicktafels is onderdeel van ons grote project: door een pumptrackbaan in Axel te kunnen realiseren zal het de eerste pumptrackbaan in Zeeuws-Vlaanderen zijn. Daardoor zetten we Axel en de Gemeente Terneuzen op de kaart.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Gezinnen met jonge kinderen door de aparte baan waar de allerkleinste op hun loopfiets kunnen rijden. Voor de basisschool kinderen die met hun fiets, bmx, skateboard en step over de baan te kunnen rijden en voor de jeugd die zich hier ook kunnen uitleven. Zelfs de volwassenen kunnen hier met hun fiets overheen rijden.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Het maken van een ontwerp voor de pumptrackbaan, zoeken naar een geschikte locatie met behulp van de gemeente. Het zoeken naar sponsoren die dit geweldige project willen steunen zodat we dit samen kunnen realiseren.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Uitvoering van de pumptrackbaan door een gespecialiseerd bedrijf. Onderhoud en groen beheer door de gemeente.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
Het plaatsen van een aantal bankjes en picknicktafels zal ongeveer zo'n € 3000,00 kosten. Ons grote project de bouw en aanleg van de pumptrackbaan zal op zo'n € 100.000 ex. btw komen.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
We zijn op zoek naar sponsoren die dit geweldige project samen met ons voor de kinderen en jeugd willen realiseren.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Ja, wanneer nodig.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
We zijn door bekende naar jullie doorgestuurd.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Door hulp en advies te krijgen om dit geweldig project waar te kunnen maken.

Afbeeldingen

LPB on the road!

I have a dream!

Pumptrackbaan Axel

Sport en Spel

Op de kaart

Een momentje...

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen