Fontein als symbool, midden in ons dorpshart!

Stephan van Dorp 01-09-2022
475 keer bekeken 0 reacties

De fontein is een prachtige en adembenemende toevoeging aan het toekomstig dorpshart. Deze zal vanuit alle windrichtingen te zien zijn. Met deze fontein wordt ons dorpshart opgewaardeerd en komen Hazerswoude-Rijndijk en het voor haar zo kenmerkende water weer samen.

Water is een bron van leven. Het geklater van een fontein geeft een rustgevend gevoel en verdringt hinderlijke achtergrondgeluiden. Het zorgt voor ontspanning, beleving en verkoeling op warme dagen. Een fontein vormt niet alleen een zeer attractief schouwspel, maar draagt ook bij aan de verbetering van de waterkwaliteit.

Initiatief Werkgroep Groen:
Nieuwe fontein voor ons dorpshart, één dorpshart van ons allemaal.

De gemeente heeft het plan om het huidige openbaar groen in de omgeving van de Da Costasingel en het voet- en fietspad tussen De Herbergier en de waterpartij in 2023 te gaan vervangen. De Werkgroep Groen werkt momenteel aan een onderbouwd concept idee ter voorbereiding van deze reconstructie: een circulaire, duurzame, groene en moderne inrichting van het dit gebied, het ‘Da Costapark’. Dit park gaat (naar verwachting) een grote bijdrage leveren aan het woon-en winkelplezier in de Da Costasingel en haar directe omgeving.  

Het ‘Da Costapark’ kan dankzij haar centrale locatie een unieke plek in ons dorp worden, een echt dorpshart. Dit park zou een plek moeten worden waar men kan ontspannen, sporten, ontmoeten en beleven. Met deze visie hopen wij in samenwerking met de gemeente een toekomstig groen en levendig dorpshart te ontwikkelen. 

De fontein is een prachtige en adembenemende toevoeging aan het toekomstig dorpshart.  Deze zal vanuit alle windrichtingen te zien zijn. Hazerswoude-Rijndijk heeft tot de jaren 80 (in de toenmalige vijver voor het gemeentehuis waar nu de parkeerplaats is) op het Frederik van Eedenplein ook een fontein gehad. ´´Zou de herintroductie van een fontein mogelijk zijn?´´

Water en licht van de fontein
Een fontein is beeldbepalend en trekt het oog van de passant. Door een fontein met drie middenstralen van +/- 2 a 3 meter hoog en een fonteinring met 16 zijwaarts gerichte stralen, ontstaat er een rond volumineus èn harmonieus fonteinbeeld. Door LED-RGBW-verlichting te gebruiken zorgen we ook in de avonduren voor een duurzame én sprankelende oplossing. Zo wordt de fontein in het mooiste licht gezet. 

De nieuwe fontein staat symbool voor ons dorpshart, één dorpshart van ons allemaal!
De fontein is een prachtige en adembenemende toevoeging aan het toekomstig dorpshart.  Deze zal vanuit alle windrichtingen te zien zijn. Met deze fontein wordt ons dorpshart opgewaardeerd en komen Hazerswoude-Rijndijk en het voor haar zo kenmerkende water weer samen.

Kern

Naam
Hazerswoude-Rijndijk Oost

Aantal inwoners
5415

Gemeente
Alphen aan den Rijn

Provincie
Zuid-Holland

Deelnemersgroep

Naam
Werkgroep Groen

Doelstelling
Samen werken we aan de groene leefomgeving van morgen. Goed voor mens, natuur, klimaat en economie!

Aantal leden
6

Soort
Dorpsbelang

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
groen@dorpsoverleghazerswouderijndijkoost.nl

Project

Doelstelling
De fontein is een prachtige en adembenemende toevoeging aan het toekomstig dorpshart. Deze zal vanuit alle windrichtingen te zien zijn. Met deze fontein wordt ons dorpshart opgewaardeerd en komen Hazerswoude-Rijndijk en het voor haar zo kenmerkende water weer samen.

Beginsituatie
In de singel is momenteel geen fontein. Het huidige groen is in de omgeving gedateerd en niet uit nodigend. Binnen ons dorp hebben we niet een gezellig park waar men kan ontspannen, sporten, ontmoeten en beleven. Dus we beginnen dit project op nul.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Dit park zou een plek moeten worden waar men kan ontspannen, sporten, ontmoeten en beleven. Met deze visie hopen wij in samenwerking met de gemeente een toekomstig groen en levendig dorpshart te ontwikkelen. De fontein is een prachtige en adembenemende toevoeging van uit de burgers, aan het toekomstig dorpshart. Deze zal vanuit alle windrichtingen te zien zijn. Met deze fontein wordt ons dorpshart opgewaardeerd en komen Hazerswoude-Rijndijk en het voor haar zo kenmerkende water weer samen.

Onderdeel van een groter geheel
De gemeente heeft het plan om het huidige openbaar groen in de omgeving van de Da Costasingel en het voet- en fietspad tussen De Herbergier en de waterpartij in 2023 te gaan vervangen. De Werkgroep Groen werkt momenteel aan een onderbouwd concept idee ter voorbereiding van deze reconstructie: een circulaire, duurzame, groene en moderne inrichting van het dit gebied, het ‘Da Costapark’. Dit park gaat (naar verwachting) een grote bijdrage leveren aan het woon-en winkelplezier in de Da Costasingel en haar directe omgeving. Het ‘Da Costapark’ kan dankzij haar centrale locatie een unieke plek in ons dorp worden, een echt dorpshart. Dit park zou een plek moeten worden waar men kan ontspannen, sporten, ontmoeten en beleven. Met deze visie hopen wij in samenwerking met de gemeente een toekomstig groen en levendig dorpshart te ontwikkelen.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Het ‘Da Costapark’ kan dankzij haar centrale locatie een unieke plek in ons dorp worden, een echt dorpshart. Dit park zou een plek moeten worden waar men kan ontspannen, sporten, ontmoeten en beleven. Met deze visie hopen wij in samenwerking met de gemeente een toekomstig groen en levendig dorpshart te ontwikkelen. De fontein is een prachtige en adembenemende toevoeging aan het toekomstig dorpshart. Deze zal vanuit alle windrichtingen te zien zijn.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We hebben afgelopen voor jaar een enquête gehouden in de directe omgeving van de fontein, over een fontein en het idee van het park. Door dat deze positief was kwa uitslag, zijn we begonnen met gesprekken met de gemeente en de leverancier. Hierna zijn we begonnen om geld in te zamelen.... en als dit rond is, hopen we de fontein te kunnen realiseren.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Het de productie en plaatsing.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja

Totale kosten van het project
€25.00,00

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
De gemeente staat positief tegenover dit initiatief, zij is ook bereid om het beheer en de beheerskosten van de fontein op zich te nemen. De gemeente heeft aangegeven dat zij zelf geen financiële mogelijkheden ziet om de fontein aan te schaffen. Samen met jou, inwoners, ondernemers, winkeliers en bedrijven van hopen wij dit symbool te kunnen realiseren. Steunt u ons project? Dat kan door middel van een donatie. Schenk bijvoorbeeld €15, €30 of een ander bedrag. https://www.doneeractie.nl/acties/-59178

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Ja zeker, kwa ontwerp hebben we een voorstel gemaakt. De fontein is beeldbepalend en trekt het oog van de passant. Door een fontein met drie middenstralen van +/- 2 a 3 meter hoog en een fonteinring met 16 zijwaarts gerichte stralen, ontstaat er een rond volumineus èn harmonieus fonteinbeeld. Maar nu is de vraag... kwa volume klopt dit dan ook met de oppervlakte waar de fontein komt.....?

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Door de gemeente en jullie website!

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
hoe je een project tot een goed eiden brengt

Afbeeldingen

Ontmoetingsplek

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen