Samen groen (onder)houden

Hetty Krone 05-09-2022
338 keer bekeken 0 reacties

Als buurt onderhouden we 't plantsoen met bomen, vlinderstruiken, bijenhotel, minibieb, bloembak, vogelhuisjes enz We willen graag 'n extra bankje erbij plaatsen en materiaal voor plantsoenonderhoud aanschaffen incl. regentonnen met bewateringssysteem zodat we samen het plantsoen groen (onder)houden

Samen groen (onder)houden bij het #andoornpleintje in Oldenzaal.

Kern

Naam
Andoornpleintje

Aantal inwoners
Ca 47 personen

Gemeente
Oldenzaal

Provincie
Overijssel

Deelnemersgroep

Naam
Andoornpleintje

Doelstelling
Samen groen (onder)houden

Aantal leden
30

Soort
Buurtvereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Initieren van buurtcontact/-cohesie en organiseren van buurtactiviteiten (plantsoenonderhoud, minibieb, buurtfeest, kerst, klootschieten, tapasavonden enz)

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
t.krone@planet.nl

Project

Doelstelling
Als buurt onderhouden we 't plantsoen met bomen, vlinderstruiken, bijenhotel, minibieb, bloembak, vogelhuisjes enz We willen graag 'n extra bankje erbij plaatsen en materiaal voor plantsoenonderhoud aanschaffen incl. regentonnen met bewateringssysteem zodat we samen het plantsoen groen (onder)houden

Beginsituatie
De basis is er, zie hierboven bij doelstelling. Nu willen we op ecologisch verantwoorde wijze verduurzamen door oa regenwater op te vangen waarmee we het groen kunnen (onder)houden en hittestress kunnen voorkomen alsmede nog meer plek (extra bankje) voor buurtcontact realiseren en het onderhoud/verbeteren van de reeds bestaande bankjes, bloemenbak, bijenhotel, minibieb, vogelhuisjes etc.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Als buurtbewoners even een praatje willen maken dan kan dat gezellig op een bankje onder de bomen of als voorbijgangers een boek willen bekijken uit de minibieb, dan kan dat ook rustig op de naastgelegen bankjes. Ook kunnen we hier als buurt na gedane arbeid (plantsoenonderhoud en bewatering) met elkaar een kopje koffie drinken in de buitenlucht en hebben met name de oudere bewoners een goede zitplek.

Onderdeel van een groter geheel
Nvt

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle omwonenden van jong tot oud en passerende wandelaars/fietsers die even uit willen rusten, onze mooie planten incl. aanwezige vogels (oa de bonte specht), vlinders en spelende eekhoorntjes willen bekijken of hazelnoten verzamelen of een boek komen halen/brengen uit de minibieb enzovoorts. Het plantsoentje is een aanwinst voor de hele buurt.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Wij doen alles in eigen beheer en hoog op ons verlanglijstje staat de plaatsing van een bankje, de aanschaf van regentonnen, het onderhouden van de aanwezige houten bloembak, bijenhotel, vogelkastjes en het maken van een koffietafeltje aan een reeds bestaand hekwerk.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Bij voorkeur besteden we niets uit en bouwen/onderhouden alles zelf en schaffen ook in eigen beheer de benodigde materialen en zaken aan.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
N.v.t.

Totale kosten van het project
Parkbank (beton/hout) ca 500,- Regentonnen ca. 500,- incl bevestigingsmateriaal en standaarden. Materiaal houten koffieplankje ca. 100,- incl. verf/beits tbv onderhoud div. houten artikelen.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
N.v.t.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
N.v.t.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via kennissen en vorig project van een aantal jaren geleden (bijenhotel, bloembak, duurzame kerstverlichting enz)

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
We hopen op enthousiaste medewerking en ongevraagd advies.

Afbeeldingen

Ontmoetingsplek

  • Iemand 11 December 2023
    Beste mensen, Afgelopen maart is Anja Senger (zie foto) overleden. Zij was onze kartrekker van Kern met Pit project. Voordat zij overleed heeft zij nog verschillende dingen gerealiseerd voor ons Andoornpleintje. Waaronder de regentonnen, bladblazer en een bankje voor ons plein. Wij vonden het een eer om het bankje naar haar te vernoemen (zie foto). Verder hebben we onze activiteiten dit jaar met elkaar voortgezet o.a. het onderhouden van ons Andoornpleintje, lief en leed gedeeld, kerstboom zetten, vlaggen en feest gevierd. Dit alles onder het motto van Anja: Geniet van het leven en wees gek met elkaar! Noaberschap is voor ons erg belangrijk! Hartelijke groeten bewoners van het Andoornpleintje! #andoornpleintje

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen