Speeltuin de Patrijs

Dit toestel is door een particulier geschonken. Wanneer een persoon de volledige kosten van een toestel sponsort. Noemen we dit een toestelsponsor. Op de paal ernaast is een afbeelding met naam en foto van de sponsor zichtbaar gemaakt.Het duikelrek
Femke Luijbregts 09-09-2022
269 keer bekeken 0 reacties

Wij hebben in onze wijk een speeltuin geplaatst in de wadi die centraal gelegen is in onze wijk. Ook is hierbij meer natuur gebracht in de wijk. Nieuwe bomen, een berkenhaag, bloemen, een insectenhotel en er zijn nestkasten opgehangen voor vleermuizen.

Op deze pagina is het 1 en het ander uitgelicht over de totstandkoming van ons speeltuin project in onze wijk in Raamsdonksveer. Deze is in 2023 compleet gerealiseerd. Hiervoor is de inzet van diverse buurtbewoners te danken, sponsoren en ook de toegiften van onze gemeente mogen hierbij niet vergeten te worden. Ons doel is nu om de WADI netjes bij te houden. Ook willen we volgend jaar een grote fairybell plaatsen tijdens de donkere maanden. Dit geeft volgens ons een mooi zicht en straalt warmte uit in de wijk. Buurtbewoners en winkelend publiek van de naastgelegen Jumbo zullen hier vast door verblijd worden wanneer ze door de wijk lopen of rijden. Ook zullen we ieder jaar voorjaarsbloemen planten (narcissen) en andere najaarsbloeiers. Zodat we een bloemig uitzicht hebben.

Kern

Naam
De Patrijs

Aantal inwoners
70

Gemeente
Gemeente Geertruidenberg

Provincie
Noord-Brabant

Deelnemersgroep

Naam
speeltuincomité de Patrijs

Doelstelling
het realiseren van een speeltuin

Aantal leden
3

Soort
Buurtvereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Wij zijn alle 3 organisatorisch sterk, communicatief sterk en sociaal. Wij zijn goed in netwerken en verbinden. Mensen die netwerken bereiken ook eerder een bepaald punt.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
Info@speeltuindepatrijs.nl

Project

Doelstelling
Wij hebben in onze wijk een speeltuin geplaatst in de wadi die centraal gelegen is in onze wijk. Ook is hierbij meer natuur gebracht in de wijk. Nieuwe bomen, een berkenhaag, bloemen, een insectenhotel en er zijn nestkasten opgehangen voor vleermuizen.

Beginsituatie
Wij beginnen vanuit het niets dus starten een geheel nieuw project op. In december 2022 is de eerste fase afgerond en is de eerste 10000 besteed. Fase 2 kost zo’n 12000 euro en hiervoor is nog 9000 euro benodigd.

Verbeteringen voor de woonomgeving
De Wadi waar de speeltuin komt wordt veel mooier en we zorgen van cohesie in de wijk, en kinderen hebben meer buitenspeelmogelijkheid. Tevens willen we een aangrenzend stuk groen verder aankleden. Is nu een saai grasveldje waar je niets aan hebt. en wat schijnbaar alleen maar uitnodigt voor mannen om hun behoefte te doen. Als we meer natuur aanbrengen is dat goed voor de biodiversiteit en nodigt het veel minder uit voor wildplassers.

Onderdeel van een groter geheel
nee

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Bewoners uit de wijk, maar omdat de ruimte grenst aan een grote supermarkt. Hebben winkelend publiek met kinderen ook de mogelijkheid om even hun kinderen te laten spelen en de overige winkelende mensen hebben een mooi uitzicht. Bovendien is bij een nieuwbouw wijk altijd de natuur weggejaagd. Dus er kunnen meer beestjes hier vertoeven omdat de natuur mooier en beter wordt.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
De organisatie van het project, zoals het zoeken naar sponsoren en het aanschrijven van stichtingen. Buiten dat zorgen we dat de Wadi opgeruimd wordt. We grenzen aan de parkeerplaats van de Jumbo en daarom waait er veel afval de Wadi in. Wanneer de speeltuin er staat zorgen we hier ook voor, we nemen het onderhoud van de heg en de beplanting ook voor ons rekening.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
het plaatsen van de speeltuin en de grote beplanting zoals de boompjes ed

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
21000

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Ja, wij willen met buurtbewoners een bloemenweide aanleggen. En nestkasten gaan ophangen. En het onderhoud hiervan.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Ja graag, Ik zou graag willen weten hoe wij het beste vleermuizenkasten op kunnen hangen. Onze nieuwbouwwijk is niet diervriendelijk gebouwd en er zijn bijvoorbeeld geen nestkasten voor beschermde diersoorten hier in of op de woningen geplaatst. Arcadis heeft hier de juiste mensen. Volgens mij heeft Arcadis daar wel advies over.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Ik ben in aanraking met kern voor pit gekomen doordat iemand van de stichting koningspark Raamsdonksveer mij hiervoor tipte.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Natuuradvies en advies hoe wij de juiste stichtingen kunnen aanschrijven

Afbeeldingen

Speeltuin

  • Iemand 13 September 2023
    Onze speeltuin is klaar. Alle speeltoestellen die wij mochten plaatsen zijn geplaatst. Inclusief een insectenhotel. Vleermuizenkasten en nieuwe beplanting.

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen