Mienskipplak Fûgelflecht

Richard Groeneveld 13-10-2022
418 keer bekeken 0 reacties

Onze missie: Wat willen wij als Buurtvereniging Arkens bereiken? Wij willen in onze buurt een centrale plek creëren waar alle leeftijden, valide en minder valide personen kunnen samenkomen en kunnen genieten van het buiten zijn, er kunnen sporten en bewegen en grenzen kunnen verleggen.

Kern

Naam
Schalsumerplan

Aantal inwoners
1200

Gemeente
Waadhoeke

Provincie
Friesland

Deelnemersgroep

Naam
Buurtvereniging Arkens

Doelstelling
Een ontmoetingsplek voor jong en oud, met sport en spel.

Aantal leden
150

Soort
Buurtvereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
info@bv-arkens.nl

Project

Doelstelling
Onze missie: Wat willen wij als Buurtvereniging Arkens bereiken? Wij willen in onze buurt een centrale plek creëren waar alle leeftijden, valide en minder valide personen kunnen samenkomen en kunnen genieten van het buiten zijn, er kunnen sporten en bewegen en grenzen kunnen verleggen.

Beginsituatie
Momenteel ligt er een braakliggend terrein van 4.750m2. Een gigantisch terrein dat multifunctioneel kan worden ingezet. Daarop is dit plan ook ingestoken. Denk hierbij aan speeltoestellen, een bmx/pumptrack, speelpanelen en een rolstoelwip voor mindervalide kinderen, meubilair voor de ouders en sportvelden in de vorm van een jeu de boulesbaan, voetbalveld en volleybalveld.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Van oorsprong had deze wijk een supermarkt, 2 scholen en een sporthal. Deze zijn allemaal uit de wijk verdwenen en hierdoor mist de wijk nu een centrale ontmoetingsplek. Met het plan wat er nu is willen we de samenhorigheid weer terugbrengen in deze prachtige wijk.

Onderdeel van een groter geheel
Nee

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners uit onze wijk kunnen voordeel hebben van dit project, maar ook bewoners uit andere wijken van Franeker kunnen hier komen sporten en spelen. Omdat het naast het wijkgebouw is kunnen we het terras gebruiken voor de bezoekers.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Wij als buurtbewoners gaan met vrijwilligers zorgen voor straatwerk rond bankjes, jeu des boules baan etc. Ook zullen wij een deel groen op ons nemen (beplanting).

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
De Gemeente Waadhoeke gaat zorgdragen voor de drainage en deels het groen. Bakker speeltoestellen gaat de speeltoestellen etc. plaatsen

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
De speeltuin zal zoals wij nu hebben begroot ongeveer €225.000,- gaan kosten

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Via fondsen en stichtingen zullen wij financiële steun vragen. Gemeente om deels ook dingen op te pakken. Vrijwilligers voor hulp bij aanleg, collectes en andere activiteiten die geld kunnen opleveren.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Nee

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via artiekel in Franeker Actueel.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Informatie over dingen die we nu vergeten of over het hoofd hebben gezien.

Afbeeldingen

Promo Mienskipsplak Fûgelflecht

Mienskipsplak Fugelflecht

Toegevoegde bestanden

Ontmoetingsplek

  • Iemand 10 December 2023
    https://youtu.be/GDOKWgZmZ4o?si=Ipke4enM4QygSfWb
  • Iemand 27 November 2023
    Vanaf het begin zijn we een werkgroep gestart en hebben we workshops van kern met pit gevolgd en zijn we actief opzoek gegaan naar fondsen die ons willen steunen. Dit was een zware taak voor de vrijwilligers maar door de aanhoudende kracht zijn we er zeker in geslaagd in de lange weg er naar toe. De gemeente Waadhoeke doet ook een groot deel en door dat we alle doelgroepen er in hebben verwerkt hebben we ook steun gevonden bij het samenspeelnetwerk de inclusiviteit zit er goed in verwerkt ook de leverancier heeft met de fabrikant een goede aanpassing vanaf de fabriek gemaakt waardoor het speelschip nog beter te betreden is voor rolstoelen. Bakker speeltoestellen uit Wier heeft goed mee gedacht en ook diverse tekeningen en berekeningen gemaakt. We hebben gaande weg het plan verbeterd met elkaar voor het beste resultaat. We hebben gezamenlijk diverse actie gehouden om inkomsten te regelen zo hebben we met supermarkt Poiesz en AH Franeker actie s gedaan en met de Bakker van der Kloet. Lege Flessen inzamelen grote clubactie ook Rabobank Regiobank Unive buurtfonds en nog veel meer. Ook hebben we met diverse media contact gezocht regelmatig. Op 19 Oktober hebben we de eerste bomen gerooid met hulp van de Wethouder deze bomen maken het overzichtelijk en maakt de drainage mogelijk door het weer is het nu even niet mogelijk het werk uit te voeren alles is nu besteld en de aannemers hebben de opdracht en zodra het terrein weer wat droger is gaan ze weer los. Zo zie je dat een jaar zo voorbij is maar ook dat de aanhouder wint en dat dit enorme project vele obstakels heeft doorstaan en dat de hoge kosten ons niet heeft tegen gehouden. Wij als bestuur van buurtvereniging Arkens zijn zeer blij en trots op onze vrijwilligers en buurtgenoten die dit mede mogelijk maken. Deze vrijwilligers gaan ook helpen met de aanleg voor ons project straten beplanten hand en spandiensten. Ook komen er activiteiten sport en spel en voor jong en oud met of zonder handicap iedereen is welkom . Je kunt hier straks gezellig aan de picknicktafel zitten en een paar uren je vermaken als gezin of als vrienden het is een ontmoetingsplek voor een ieder.

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen