Ontmoetingsplein Vollenhove

Jan-Willem Langenbach 18-10-2022
351 keer bekeken 0 reacties

Het doel van het project is het opknappen van het ontmoetingsplein. Een tijd terug is dit aangelegd, om als bewoners in Vollenhove een plek te hebben om elkaar te onmoeten. Nu willen we graag een aantal dingen toevoegen, zodat we dit nog beter kunnen doen!

Kern

Naam
Wijk Vollenhove Zeist

Aantal inwoners
4470

Gemeente
Zeist

Provincie
Utrecht

Deelnemersgroep

Naam
Groengroep (Actieve bewoners)

Doelstelling
Het ontmoetingsplein afmaken, zodat we een mooie plek hebben om elkaar te ontmoeten

Aantal leden
15

Soort
Welzijnsorganisatie

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Kennis van groen/planten, onderandere aanleg voedselbos

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
janwillem4321@gmail.com

Project

Doelstelling
Het doel van het project is het opknappen van het ontmoetingsplein. Een tijd terug is dit aangelegd, om als bewoners in Vollenhove een plek te hebben om elkaar te onmoeten. Nu willen we graag een aantal dingen toevoegen, zodat we dit nog beter kunnen doen!

Beginsituatie
Het plein is er al, maar er moet nog wel wat aan gebeuren. Er staan al vier insectenhotels, een moestuinbak en een compostbak. Ook vangen we regenwater op en staat er een tafeltennistafel. Ook is er aan de zijkant groen wat we onderhouden. De Jeu de Boules baan is alleen nog maar zand en we zouden hierbij graag een bankje hebben. We missen bijvoorbeeld ook een goede rand om het voetbalveldje wat er is en zouden graag nog wat meer groen op het plein hebben in de vorm van plantenbakken. Ook zouden we aan de andere kant nog een ontmoetings-bankje willen hebben.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Een plek waar mensen kunnen ontspannen, en elkaar kunnen ontmoeten. Vollenhove is een wijk met een hele diverse groep bewoners met vele nationaliteiten, waarvan een deel ook sociaal kwetsbaar is. Een plek om elkaar te onmoeten draagt bij aan een goede sfeer in de wijk, en speelt ook een sociale rol.

Onderdeel van een groter geheel
Deels wel, de wijk Vollenhove krijgt een nieuwe impuls vanuit de gemeente genaamd 'Vollenhove vooruit' wat ook de reden is dat het ontmoetingsplein is aangelegd. Voor inrichting van het plein zijn we zelf verantwoordelijk als bewoners en daar willen we graag een bijdrage aan leveren

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners in de buurt!

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
We hebben een groengroep met ongeveer 10 actieve deelnemers, die het plein het en groen onderhouden. We krijgen nu vaak planten, of timmeren de plantenbakken zelf in elkaar. Mochten we subsidie krijgen, dan kunnen we de jeu de boules baan maken, wat meer bankjes neerzetten, het voetbalveldje opknappen, een wormenhotel neerzetten en het insectenhotel renoveren.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Geen, we kopen de materialen en maken alles met de groep vrijwilligers

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
Meer dan 1000 euro (2-3 bankjes, jeu de boules baan, voetbalveld opknappen, insectenhotels renoveren, wormenhotel plaatsen)

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Ja, van iedereen in de buurt. We willen graag nog meer bewoners betrekken bij dit project

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
We hebben wel een idee bij welke dingen we op het plein nog willen hebben, maar misschien dat we met een schets/ontwerp kunnen kijken waar alles het beste zou kunnen. Hierbij krijgen we al ondersteuning van de Groenmakelaar van de gemeente Zeist.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
We werden er via MeanderOmnium door op de hoogte gebracht, en iemand van de organisatie Kern met Pit kwam erover vertellen

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Advies over hoe we het plein verder in kunnen richten en ook wat voor planten het bijvoorbeeld goed zouden doen

Afbeeldingen

Ontmoetingsplek

  • Iemand 13 December 2023
    Wat is het goed gelukt! Het afgelopen jaar hebben we met meer dan 20 vrijwilligers gewerkt aan het ontmoetingsplein. We hebben bomen geplant in oude olievaten, een jeu de boulesbaan aangelegd, tegels geschilderd met kinderen, allerlei planten geplant, egelhuisjes gebouwd een wijnvat tafel op het plein geplaatst, het voetbalveldje opgeknapt, en nog veel meer. Maar, we hebben het natuuurlijk vooral heel erg gezellig gehad samen! Als afsluiting gaan we op 20 december oliebollen bakken en uitdelen op het plein tussen 12:00-15:00. Dit om het succes van dit project samen te vieren en het jaar af te sluiten. Iedereen is welkom, dus kom vooral lang voor een oliebol en een gezellig praatje!

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen