Ontmoeten in Offenbeek

Miriam Dingelstad 19-10-2022
403 keer bekeken 0 reacties

Ontmoeten in Offenbeek is een burgerinitiatief waar ontmoeting en verbinding centraal staan. Het verminderen van eenzaamheid en het bevorderen van het langer zelfstandig kunnen blijven wonen is een belangrijk doel. Ontmoetingsmomenten voor volwassenen. Voor elkaar en met elkaar.

Om Offenbeek nóg bruisender te maken hebben Stichting ’t Anker en de werkgroep Ontmoeten in Offenbeek de handen in elkaar geslagen om ontmoetingen te organiseren tussen verschillende groepen en culturen van jong tot oud. De werkgroep gaat activiteiten ontwikkelen voor elkaar en met elkaar, waarbij ontmoeting en verbinding centraal staan.

Kern

Naam
Offenbeek

Aantal inwoners
4750

Gemeente
Beesel

Provincie
Limburg

Deelnemersgroep

Naam
Ontmoeten in Offenbeek

Doelstelling
Sociale contacten bevorderen tussen de inwoners van Offenbeek en omgeving

Aantal leden
14

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Ervaring en enthousiasme om mensen te verbinden

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
ontmoeten@stichtingtanker.nl

Project

Doelstelling
Ontmoeten in Offenbeek is een burgerinitiatief waar ontmoeting en verbinding centraal staan. Het verminderen van eenzaamheid en het bevorderen van het langer zelfstandig kunnen blijven wonen is een belangrijk doel. Ontmoetingsmomenten voor volwassenen. Voor elkaar en met elkaar.

Beginsituatie
In maart 2022 zijn we gestart met een inloopmoment op zaterdag van 13.00-16.00 uur waar bezoekers met elkaar een spelletje spelen, kaarten of gewoon een praatje maken onder het genot van een kop koffie/thee. Op dit moment hebben een vast aantal bezoekers tussen 12-15 personen.

Verbeteringen voor de woonomgeving
De sociale cohesie en leefbaarheid in de buurt wordt versterkt. Eenzaamheid vermindert. Dit alles draagt bij aan het langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook voor nieuwkomers in de buurt of bewoners met weinig contacten kan samenzijn en/of hulp bieden op een laagdrempelige manier de participatie bevorderen.

Onderdeel van een groter geheel
Het is een opzichzelfstaand project. De activiteit vindt plaats in 't Anker. 't Anker is een multifunctioneel gebouw waar diverse verenigingen en instellingen gebruik van maken.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Verschillende groepen en culturen van jong tot oud (volwassenen).

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Voortzetting en uitbreiding van hetgeen nu al gerealiseerd is. De activiteiten zijn vraaggericht en sluiten aan bij de wensen en behoeften van de burgers. Het aantal bezoekers zal uitbreiden nu de verbouwing van 't Anker grotendeels afgerond is. Het is een geweldig multifunctioneel gebouw geworden. Naast de inloop van 13.00-16.00 uur heeft op 16 december de aftrap van het eetmoment plaatsgevonden. Vanaf januari 2024 wordt tegen een kleine vergoeding elke zaterdag om 12.00 uur een lunch aangeboden. Naast de werkgroep die faciliterend is, bestaande uit 3 vrijwilligers, en de 4 vrijwilligers die inloop op de zaterdagmiddag verzorgen, is er nu ook een kookstaf van 7 vrijwilligers.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
N.v.t.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
Tot nu toe, eind 2023, heeft Ontmoeten in Offenbeek gratis gebruik mogen maken van 't Anker. Met dank aan Stichting 't Anker. Tijdens de verbouwing mochten we gratis vertoeven in de naastgelegen basisschool. Met dank aan Ojbs De Triolier. We hebben kleine giften in de vorm van materialen ontvangen. Verder redden we ons in 2023 met de vergoeding voor de koffie. In 2024 willen we van ontvangen gelden o.a. nieuwe spellen en kookbenodigdheden aanschaffen. Over overige kosten zijn we in gesprek met derden.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
N.v.t.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
N.v.t.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Door Stichting 't Anker

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Ondersteuning en begeleiding

Afbeeldingen

Ontmoetingsplek

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen