Social sofa

Annely Zurwieden 24-10-2022
574 keer bekeken 0 reacties

Als internationale vereniging die zich inzet voor vrouwen en meisjes plaatsen van “social sofa” in stadshart met verwijzing naar onze jaarlijkse campagne “ Orange theWorld” tegen geweld tegen vrouwen. Een bank als ontmoetingsplek en aandacht ( en gespreksonderwerp) voor geweld tegen vrouwen

Kern

Naam
Social sofa in Stadshart

Aantal inwoners
80000

Gemeente
Lelystad

Provincie
Flevoland

Deelnemersgroep

Naam
Soroptimist International

Doelstelling
Ontmoetingsplek voor aandacht actie tegen geweld tegen vrouwen

Aantal leden
18

Soort
Welzijnsorganisatie

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Eerdere projecten, contacten gemeente, vereniging die zich inzet voor vrouwen en meisjes

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
annazur@online.nl

Project

Doelstelling
Als internationale vereniging die zich inzet voor vrouwen en meisjes plaatsen van “social sofa” in stadshart met verwijzing naar onze jaarlijkse campagne “ Orange theWorld” tegen geweld tegen vrouwen. Een bank als ontmoetingsplek en aandacht ( en gespreksonderwerp) voor geweld tegen vrouwen

Beginsituatie
Als vrouwenclub die zich wereldwijd inzet voor de verbetering van de situatie van vrouwen en meisjes willen wij het hele jaar door aandacht vragen voor de VN campagne „ Stop geweld tegen vrouwen en meisjes“ door een Social Sofa die wij zelf afwerken zo centraal mogelijk in het Stadshart te plaatsen . Daarbij zullen wij zo veel mogelijk groeperingen in de stad erbij willen betrekken.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Scheppen van een ontmoetingsplek en tot gespreksonderwerp maken van belangrijk maatschappelijk probleem

Onderdeel van een groter geheel
Jaarlijks vindt VN - campagne plaats van 25 november tot 10 december, de dag van de Rechten van de Mens , om aandacht te vragen voor inzet tegen geweld tegen vrouwen. Als Soroptimisten zetten wij ons in in deze campagne maar willen dit onderwerp tot gespreksonderwerp maken het hele jaar door met deze ontmoetingsplek.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Hele stad en bezoekers van het Stadshart en het theater

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Wij hebben begin van het jaar de betonnen bank besteld om deze met de club met mozaïek steentjes af te werken. Als werkplek mochten wij gebruik maken van de ingangshal van “Kubus “, cultureel centrum in Lelystad. Hierdoor ontstonden vele leuke ontmoetingen met bezoekers aldaar. Ook hebben we diverse groeperingen in de stad hierbij kunnen betrekken ( jongerenorganisatie, andere vrouwengroepen, ouders van kinderen die cursussen volgden) . Plaatsen mochten we de bank direct voor de Agora, het theater in Lelystad, dat kwa kleur ook nog prima past bij de campagne en onze bank. Met behulp van een QR code is informatie op te vragen voor geïnteresseerden en betroffen vrouwen. In de loop van het jaar willen we diverse bijeenkomsten organiseren op deze plek en ook contact leggen met scholen over een onderwijsmodule betreffende dit thema.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Bank wordt met voorgetekend design en glassteentjes in diverse kleuren geleverd die op maat geknipt worden. Transport naar de werkplek en later de standplaats wordt door de leverancier verricht.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
Ca 5000,-€

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Aanschaf bank, transport door leverancier Standplaats via contacten met gemeente was geen probleem, samenwerking in en met de Kubus fantastisch, groot enthousiasme van directeur van het theater voor deze “ aanwinst” direct voor de ingang van de “ Agora”.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Geen hulp nodig

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via leden die reeds projecten hadden ingediend

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Financiële ondersteuning

Afbeeldingen

Educatief

  • Annely Zurwieden 27 December 2023
    Inmiddels is de Social Sofa feestelijk onthuld voor de Agora mede door Edsilia Rombley en wethouder Rinze Broekema ( zie ook de laatste foto, bron Wierd Massink voor Flevopost)

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen