Muzikaal tintje voor in onze natuurspeeltuin

Wilma de de jonge 01-11-2022
61 keer bekeken 0 reacties

Een breed assortiment van verschillende speeltoestellen in een groene speeltuin, om kinderen te stimuleren meer buiten te spelen. Het onderhouden doen wij samen met de buurt, jong en oud en mensen met een beperking. Samenwerking voor een betere leefomgeving.

Het maken van muzikaal tintje in onze natuurspeeltuin dmv een boomstam drumstel. Hierdoor komt er een breed assortiment van verschillende speeltoestellen in een groene speeltuin, om kinderen te stimuleren meer buiten te spelen. Het onderhouden doen wij samen met de buurt, jong en oud en mensen met een beperking. Samenwerking voor een betere leefomgeving en de onderlinge verbinding stimuleren

Kern

Naam
Willem Egbertsstraat

Aantal inwoners
Ongeveer 150

Gemeente
Zwartewaterland

Provincie
Overijssel

Deelnemersgroep

Naam
Vereniging speeltuin Willem Egbertsstraat

Doelstelling
Groen buitenspelen en buurtparticipatie.

Aantal leden
9

Soort
Buurtvereniging

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
- Subsidies aanvragen - Stimuleren van buurtparticipatie - Binding

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
speeltuinwillemegbertsstraat@gmail.com

Project

Doelstelling
Een breed assortiment van verschillende speeltoestellen in een groene speeltuin, om kinderen te stimuleren meer buiten te spelen. Het onderhouden doen wij samen met de buurt, jong en oud en mensen met een beperking. Samenwerking voor een betere leefomgeving.

Beginsituatie
Wij hebben al een aantal speeltoestellen en pluktuinen aangelegd, maar willen de kinderen graag uitdagen om nog meer buiten te spelen. Samen met de buurtbewoners en hun kinderen hebben wij een plan voor een boomstammen drumstel.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Met dit speeltoestel willen we de creativiteit stimuleren door een muzikaal speeltoestel. Door dit samen te plaatsen met de buurtbewoners willen we de onderlinge verbinding stimuleren. Daarnaast zorgen wij zo voor een positieve gezondheid in de samenleving.

Onderdeel van een groter geheel
Wij hebben al een speeltuin opgericht vanuit een burgerintitiatief. Hierin staat al een waterpomp, speelbult, pluktuinen, etc.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle buurtbewoners, omdat het een fijnere leefomgeving creëert voor jong en oud. Maar ook scholen, kinderdagverblijven, en zelfs inwoners buiten gemeente Zwartewaterland die bij ons komen spelen. Mensen die nieuw komen wonen in onze buurt, kunnen dmv ons burgerintiatief goed participeren en inburgeren in de buurt. Dit geldt voor zowel kinderen die komen spelen als hun ouders die komen helpen als vrijwilliger.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
- In samenspraak met de gemeente de plannen uitvoeren. - Aanschaf van de boomstammen - Externe uitvoerder benaderen voor het maken en vervoeren van de boomstam drumstel - Samen met de buurtbewoners en vrijwilligers wordt de boomstam drumstel geplaatst.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Maken en vervoeren van het boomstamdrumstel.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
Schatting van €1500 tot €2000 excl BTW.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Een externe uitvoerder die de boomstam drumstel kan maken en vervoeren voor ons.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Nee

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Wij zijn hier in het verleden om geattendeerd door de gemeente. Wij hebben al eerder een aanvraag gedaan bij 'Kern met pit' voor het aftimmeren van de speelbult.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
- De kennis om meer donaties en subsidies te kunnen werven om onze natuurspeeltuin uit te breiden en te onderhouden. - Met weinig financiële middelen meer bereiken om ons doel te kunnen realiseren voor de natuurspeeltuin. - In aanraking komen met andere mensen die ons kunnen helpen bij het realiseren van onze droom voor de natuurspeeltuin.

Afbeeldingen

Anders

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen