Dinteloord- Natuurlijk spelen

Desi Dingemans 15-09-2023
298 keer bekeken 0 reacties

We willen een prachtig terrein realiseren waar kinderen naar hartenlust in de natuurspeeltuin kunnen klimmen, klauteren en spelen en waar iedereen op het fitnessparcours, ongeacht leeftijd of beperking, vrij kan sporten en bewegen.

Kern

Naam
Dinteloord

Aantal inwoners
5700

Gemeente
Steenbergen

Provincie
Noord-Brabant

Deelnemersgroep

Naam
Dinteloord- Natuurlijk spelen

Doelstelling
Met de realisatie van een natuurspeeltuin en een fitnessparcours voor alle leeftijden en mensen met een beperking willen we het buiten spelen en bewegen stimuleren.

Aantal leden
2 initiatiefnemers en drie stichtingen/verenigingen die ons ondersteunen

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Heb deelgenomen aan de masterclass van de Waterpoort Academy over gebiedsontwikkeling waaruit ik een droom wilde realiseren om kinderen een plek te bieden waar ze kunnen klimmen en klauteren en waar iedereen op het fitnessparcours lekker bewegen. Sanne van Gils loopt al jaren hard en deed dat voornamelijk voor KWF. Nu wil ze een keer lopen en via sponsoring geld ophalen voor de natuurspeeltuin en fitnessparcours in eigen dorp. Zij gaat in oktober maar liefst 5 marathons lopen om zoveel mogelijk geld via sponsoring te ontvangen voor ons doel. Sanne traint daarvoor, in voorbereiding, vijf dagen per week in de vroege ochtend, voordat ze gaat werken. Het plan sluit aan bij het gemeentelijk beleid om bewegen te stimuleren en binnen de vastgestelde Kadernota Spelen en bewegen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
d.dingemans125@gmail.com

Project

Doelstelling
We willen een prachtig terrein realiseren waar kinderen naar hartenlust in de natuurspeeltuin kunnen klimmen, klauteren en spelen en waar iedereen op het fitnessparcours, ongeacht leeftijd of beperking, vrij kan sporten en bewegen.

Beginsituatie
Er is een locatie, we hebben diverse sponsoracties opgezet. Op 29 september 2023 is er een inloopavond voor belangstellenden in het Dorpshuis Dinteloord over het plan. We staan met het plan in alle media, uitzending op de lokale tv. Er is een samenwerking met de gemeente Steenbergen, met stichting Dinteloord in Beweging, Voetbalvereniging Prinsenland en Dorpsraad Dinteloord. Er is een plan van aanpak voor realisatie zomer 2024.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Dat er een prachtige locatie, vrij toegankelijk, komt zodat iedereen buiten kan sporten en bewegen. Het ontbreekt in Dinteloord aan een goede speelvoorziening. Kinderen moeten voor hun gezondheid naar buiten en meer bewegen en dat geldt ook voor volwassenen.

Onderdeel van een groter geheel
Het wordt straks onderdeel van het terrein van de voetbalclub en kan aansluiten aan gebied met woningbouw, waar ook tennispark, zwembad en hondensport gevestigd zijn.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners, ongeacht leeftijd, maar ook mensen met een beperking. Ook sportclubs kunnen hun training houden op het fitnessparcours, fysio kan er met patiënten naar toe. Door specifieke beplanting van het terrein kan het ook een educatieve functie krijgen voor de scholen.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Inloopavond voor bewoners, ontwerp van het terrein, financiën, grondwerk, beplanting, contact met bewoners, media.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Ontwerp van het terrein, advies over aankoop van toestellen.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
75.000,- De gemeente heeft 50.000,- gevoteerd voor de natuurspeeltuin , maar voor het fitnessparcours is naar verwacht 25.000,- nodig.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Grote sponsoracties al hele zomer gaande. Sanne gaat in oktober 5 marathons lopen om zoveel mogelijk geld binnen te halen. We schrijven bedrijven aan om te sponsoren. Shirtsponsoring van Sanne. Statiegeldflesjes en - blikjes inzamelen, actie van lokale supermarkt. Samenwerking en ondersteuning van stichting Dinteloord in beweging, VV Prinsenland, Dorpsraad Dinteloord

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Mogelijk is ondersteuning gewenst.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via media, bekendheid met voorgaande projecten uit regio.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Ondersteuning op elk gebied om project te kunnen realiseren. We staan overal voor open.

Afbeeldingen

Sport en Spel

  • Desi Dingemans 11 December 2023
    Sanne heeft in oktober een geweldige prestatie neergezet door vijf marathons in één maand te lopen. Daarmee heeft ze haar belofte naar de vele sponsoren, die mooie bedragen hebben gedoneerd, ingelost. Inmiddels zijn we aangekomen bij de ontwerpfase. Samen met John Geerts van Stichting Dinteloord in Beweging, de stichting die sporten voor kinderen stimuleert, gaan Sanne en ik verder met de werkelijke realisatie van het project. Uiteraard in samenwerking met de gemeente Steenbergen.

Op de kaart

Een momentje...

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen