St. Ayles Skiff Noord Beveland

Marc Beerens 03-11-2023
147 keer bekeken 0 reacties

Versterken van de gemeenschapszin in Noord Beveland. Het realiseren van levendigheid en activiteiten voor jong en oud, handig en minder handig, fit en minder gezond, kortom iedereen kan en mag meedoen. Wij willen dit doen door samen een St. Ayles Skiff te bouwen en varen.

Kern

Naam
Kortgene

Aantal inwoners
7857

Gemeente
Noord Beveland

Provincie
Zeeland

Deelnemersgroep

Naam
St. Ayles Skiff Noord Beveland

Doelstelling
Samen met de inwoners van Noord Beveland willen wij een St. Ayles Skiff (Skiff) bouwen en varen. De Skiff is gebaseerd op de sloepen zoals die te vinden waren langs de Schotse oostkust: de sloep is ingericht op vier roeiers en een stuurman. Het doel van het bouwen en varen van de Skiff is de gemeenschappen dichter bij elkaar te brengen. Als de boot klaar is kan hij door alle inwoners van Noord Beveland gebruikt worden.

Aantal leden
25 en groeiend

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Het werven van enthousiaste deelnemers, het organiseren van activiteiten

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
info@skiffieworlds2022.com

Project

Doelstelling
Versterken van de gemeenschapszin in Noord Beveland. Het realiseren van levendigheid en activiteiten voor jong en oud, handig en minder handig, fit en minder gezond, kortom iedereen kan en mag meedoen. Wij willen dit doen door samen een St. Ayles Skiff te bouwen en varen.

Beginsituatie
2024 zal vooral in het teken staan van het bouwen van de boot. Het bouwteam van de Skiff is een divers samengestelde groep die samen een boot bouwen. Op dit moment zijn er al 20 mensen die hebben aangegeven mee te willen bouwen. Tegelijkertijd moet er nog veel geld gevonden worden om de materialen te kunnen bekostigen. Aangezien er veel verschillende talenten nodig zijn om dit project te laten slagen, is er voor iedereen wel wat leuks te doen.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Het aantal inwoners in de gemeente Noord-Beveland is met 1.093 personen toegenomen van 6.764 in 1995 tot 7.857 in 2023 (dat is 16%) Dat betekent dat er veel nieuwe inwoners zijn. Dit vraagt om activiteiten waarmee mensen elkaar kunnen ontmoeten. De kernen in Noord Beveland hebben bijna allemaal verbinding met het water en varen. Het mooie van Skiff varen is dat dit bijna niemand uitsluit. Als de boot klaar is kan hij door alle inwoners van Noord Beveland gebruikt worden. Zowel mensen die mee willen doen aan wedstrijden als mensen die meer recreatief samen willen optrekken

Onderdeel van een groter geheel
De St. Ayles Skiff is gebaseerd op de sloepen zoals die te vinden waren langs de Schotse oostkust: de sloep is ingericht op vier roeiers en een stuurman. De sloep is snel, stabiel, volkomen thuis op het water en zelfs zeewaardig. Sinds december 2020 is er een Nederlandse St Ayles Skiff vereniging (Dutch st Ayles Rowing Association - DARA) die het sociale aspect van het roeien stimuleert en huidige en nieuwe verenigingen helpt bij de bouw, wedstrijden en andere evenementen.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners die geïnteresseerd zijn in gezelligheid, bouwen, lol, samen varen, samen, sportief bezig zijn etc.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Het bouwen van een St, Ayles Skiff.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Geen

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
10.000 Euro

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Ja, we kunnen gelukkig gebruik maken van de praktische ervaringen van groepen die ons voorgingen in het bouwen van een Skiff. Ook zoeken we sponsors en subsidies om de materiaalkosten te dekken

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Nee

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
een van onze leden is adviseur bij Katalis

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
hulp bij het vinden van sponsoren en subsidies

Ontmoetingsplek

Op de kaart

Een momentje...

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen