Kom in Gesprek Tas

Judith Korver 10-11-2023
259 keer bekeken 0 reacties

Het doel is mensen te verbinden en in gesprek met elkaar te komen. Iedereen is uniek en zo de tassen ook. De tas is de aanleiding om een onbekende andere persoon makkelijk te kunnen aanspreken. Door de duurzame tas te blijven gebruiken blijft men in gesprek gaan ook als de actie voorbij is.

Wij zijn een groep van 5 personen die duurzaam tassen maken met een sociaal doel. Mensen te verbinden. Contact met je medemens is ongelooflijk belangrijk, je gezien voelen geeft je energie. Iedereen is het waard om een plek in onze gemeente zich thuis te voelen.

Door middel van deze duurzame tas uit te delen en daarmee een gesprek aan te gaan met de ontvanger en ook ontvangers onderling, willen we mensen verbinden met elkaar. Op 5 verschillende plekken in onze gemeente gaan we een stand op te zetten en van daaruit het gesprek aan te gaan en de tassen uit te delen. 200 tassen per plek dus 1000 tassen in totaal. De verwachting is dat we op deze manier minimaal 2000 personen bereiken en in gesprek mee komen. De ontvanger wordt gevraagd een wens voor een ander op te schrijven en die doen we in een andere willekeurige tas. Zo zijn de eerste stappen gezet.

Kern

Naam
Noord-Scharwoude

Aantal inwoners
5000

Gemeente
gemeente Dijk en Waard

Provincie
Noord-Holland

Deelnemersgroep

Naam
Kom in Gesprek Tas

Doelstelling
mensen verbinden en in gesprek krijgen en blijven

Aantal leden
5 personen in de maak fase en wel 30 in de uitdeel / kom in gesprek fase

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
wij kunnen enthousiasmeren en plannen

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
judith@samadhi-training.eu

Project

Doelstelling
Het doel is mensen te verbinden en in gesprek met elkaar te komen. Iedereen is uniek en zo de tassen ook. De tas is de aanleiding om een onbekende andere persoon makkelijk te kunnen aanspreken. Door de duurzame tas te blijven gebruiken blijft men in gesprek gaan ook als de actie voorbij is.

Beginsituatie
wij zijn begonnen met de inventarisatie en hebben al leveranciers benadert. Opslag is geregeld en ook de locaties zijn uitgezocht. Nu de financiën nog en we kunnen van start.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Wij zijn een groep van 5 personen die duurzaam tassen maken met een sociaal doel. Mensen te verbinden. Contact met je medemens is ongelooflijk belangrijk, je gezien voelen geeft je energie. Iedereen is het waard om een plek in onze gemeente zich thuis te voelen. Door middel van deze duurzame tas uit te delen en daarmee een gesprek aan te gaan met de ontvanger en ook ontvangers onderling, willen we mensen verbinden met elkaar. Op 5 verschillende plekken in onze gemeente gaan we een stand op te zetten en van daaruit het gesprek aan te gaan en de tassen uit te delen. 200 tassen per plek dus 1000 tassen in totaal. De verwachting is dat we op deze manier minimaal 2000 personen bereiken en in gesprek mee komen. De ontvanger wordt gevraagd een wens voor een ander op te schrijven en die doen we in een andere willekeurige tas. Zo zijn de eerste stappen gezet. Verder zit er in de tas ook een kaart met de volgende tekst: De Kom-in-Gesprek Tas De tas wordt gemaakt in Nederland. Er wordt gebruik gemaakt van “vergeten stoffen” en zijn daarmee allemaal uniek. Dat wil zeggen, net als geldt bij mensen zijn er ook van deze tassen geen twee hetzelfde. De tas is bedoelt om jaren gebruikt te worden en daarmee een verankering in de maatschappij. Deze zeer stevige, dubbel gelaagde, voorzien van binnenzak en schouderband tas is zeer ruim en zo gemaakt dat ook een laptop erin past. Met deze Kom-in-Gesprek tas willen we uitlokken dat men in gesprek komt over de overeenkomsten en verschillen van de gekregen tas. Met de verwerking van diverse stoffen, kleuren en patronen maken dat er genoeg verschillen zijn om over te sparren. Binnen onze samenleving is dat ook zeker het geval. De diversiteit van personen jong en oud, culturen en smaken maken het een grandioze bonte pracht van overeenkomsten en verschillen.

Onderdeel van een groter geheel
Ons project is op zich zelf staand en toch is dit een gevolg van de hele samenleving. De spotjes op de TV over contact met je mede bewoners en het samen leven in dit land. We hopen dan ook dat wij een verandering kunnen brengen die zich gaat uitrollen over onze hele gemeente.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle bewoners.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Alle werkzaamheden. want we willen het geheel afronden in 2024. Als het een succes is dan gaan we het gewoon door laten gaan. Inkopen en maken. Bij de gemeente een melding doen en met de krant in gesprek. posters maken en ophangen. ( gesprek met de krant en gemeente in al ingang gezet)

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Opslag ( gratis) vervoer ( ook gratis)

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
Kosten: 1000 tassen: Stof totaal 1500 meter á 6,00 per meter 9000,00 Band voor schouderband 1750 meter á 0,90 per meter 1575,00 Naaigaren 90 klossen á 0,99 89,00 Huur tent/ maxi parasol 1 dag 72,00 Totaal 10736,00

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Ja er is een aanvraag bij postcodeloterij, en we zijn sponsoren aan het zoeken in de gemeente.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
nee

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Wij hebben twee jaar terug een ander project bij jullie mogen doen. Ook ter bevordering van de verbinding van twee dorpen die moesten fuseren. Dat was een grandioos succes.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Ondersteuning financieel en vooral enthousiasme .

Afbeeldingen

Anders

  • Judith Korver 27 May 2024
    Afgelopen zaterdag was het zo ver. We hebben met 25 personen 1000 tassen kunnen uitdelen. De groep die stond uit te delen werd steeds groter, want mensen bleven spontaan en gingen het gesprek aan met nieuwkomers. Echt grandioos om te zien. Ook hebben we ook al gesprekken gezien en gehoord tussen tassen dragers. Een prachtig voorbeeld is van drie pubers die heel stoer langs kwamen en op de vraag of ze een tas wilden een groot neeeee riepen. Op de vraag hebben jullie al een moederdagkado was het stil en wilden ze wel kijken. Vervolgens komt er een oudere dame achter de rollator aan en die gaat de pubers helpen om wat moois voor hun moeders uit te zoeken. Daarna kregen ze alledrie het advies van haar om naar de supermarkt te gaan en daar wat lekkers te halen. Ze heeft zelfs gewacht tot de jongens terug waren met tas en vulling. Dubbel geslaagd. En een gesprek tussen vreemden, thuis ook een verhaal/ gesprek hoe ze aan het kado kwamen en wij hebben allemaal mogen mee genieten. De oudere dame ging met twee tassen naar huis met de intentie om die aan haar zieke buurman te geven. Grandioos en zo zijn er nog veel meer voorbeelden.
  • Judith Korver 28 April 2024
    Wauw over twee weken is het zover. Dan gaan we met een groep van 20 mensen 1000 Kom-In-Gesprek Tassen uitdelen. De voorbereidingen zijn bijna helemaal klaar. We hebben de perfecte locatie centraal in het dorp en ommuurd door een 60 cm hoog muurtje (lekker veilig). De tassen zijn af en staan klaar. We hebben gelukkig nog een extra sponsor kunnen vinden. Het redactiestuk is naar de krant en hebben goede hoop dat het met foto word geplaatst. Nog een paar dagen en dan gaat sosial media helemaal los en dan op naar een top dag met een uitloop van jaren en veel mooie gesprekken.
  • Judith Korver 25 February 2024
    Achter de schermen wordt heel hard gewerkt en er zijn al flink wat tassen klaar. We hebben nu ook variatie aangebracht en maken tassen die aan een rolstoel kunnen hangen en aan een rollator. Mijn naaimachine heeft al een onderhoudsbeurt moeten ondergaan vanwege de zware stoffen die ik verwerk. Keerlijk als we bij elkaar komen en de voorraad zien groeien. Afgelopen week zijn we een proef gaan doen bij het "Trefpunt met bankje". De reacties waren heel mooi en soms ontroerend. Vooral de duurzaamheid in combi met het verbinden, aandacht geven en stilstaan bij elkaar konden de mensen erg waarderen. Deze generale repetitie geeft ons weer een boost om verder te gaan en de duizend stuks te halen. Voor alle andere projecten heel veel succes.

Op de kaart

Een momentje...

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen