Speeltuin Kerkenveld Noord

Johan Scholing 12-11-2023
283 keer bekeken 0 reacties

Een speelplek in de nieuwbouw gaat er voor zorgen dat veel jonge kinderen veilig kunnen spelen. De speelplek zal ervoor zorgen dat er meer onderling contact is in de nieuwe wijk. De orde en netheid van de buurt zal hiermee toenemen, omdat er veel mensen zijn die de buurt graag netjes willen houden.

Kern

Naam
Kerkenveld

Aantal inwoners
800

Gemeente
De wolden

Provincie
Drenthe

Deelnemersgroep

Naam
De Bulties

Doelstelling
Een speelplek realiseren in de nieuwbouw van Kerkenveld

Aantal leden
14

Soort
Overig

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Wij zijn een gedreven groep welke de huidige speeltuin onderhoud en wil laten voortbestaan, waardoor wij veel kansen aanpakken om geld op te halen of naamsbekendheid te behouden. De keuzes welke wij hebben gemaakt willen wij graag delen met anderen waar zij eventueel ook hun voordeel mee kunnen doen.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
speeltuinkerkenveld@gmail.com

Project

Doelstelling
Een speelplek in de nieuwbouw gaat er voor zorgen dat veel jonge kinderen veilig kunnen spelen. De speelplek zal ervoor zorgen dat er meer onderling contact is in de nieuwe wijk. De orde en netheid van de buurt zal hiermee toenemen, omdat er veel mensen zijn die de buurt graag netjes willen houden.

Beginsituatie
In de wijk is nu een kaal stuk gras waar de gemeente geen specifiek doel mee heeft. Navraag bij de gemeente heeft er voor gezorgd dat dit stuk gras mag worden omgebouwd tot een speelplek voor de jeugd.

Verbeteringen voor de woonomgeving
Ons initiatief draagt vooral bij aan de participatie van inwoners van de nieuwe wijk, namelijk het meer samen komen, gezamenlijk onderhouden en toezicht houden op en van de speeltuin. Het zal ook meer vrijwilligers opleveren voor de beide speelplaatsen waardoor de betrokkenheid in het dorp verbeterd wordt en netwerken binnen het dorp verbreedt wordt.

Onderdeel van een groter geheel
De speeltuinvereniging heeft al een speeltuin in Kerkenveld maar deze ligt achter een drukke weg waardoor het gevaarlijk is voor kleine kinderen om over te steken. De nieuwbouw wijk heeft daarom samen met de speeltuinvereniging het initiatief genomen om een speeltuin voor de jongste kinderen te realiseren in de nieuwbouw wijk, waarbij de nieuwe speeltuin ook na realisatie onder de bestaande speeltuinvereniging valt.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
Hoofdzakelijk de gezinnen met jonge kinderen in ons dorp welke voornamelijk aanwezig zijn in het nieuwbouw gedeelte, omdat zij nu een speeltuin dichter bij hebben welke voor de jongste groep (0-8 jaar) gerealiseerd moet worden. Deze gezinnen kunnen de jonge kinderen veilig naar de speeltuin sturen zonder bang te hoeven zijn dat de kinderen een drukke weg moeten over steken.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Wekelijkse corveedienst zodat de orde en netheid gewaarborgd word. De moeilijk bereikbare plekken zullen we zelf onderhouden met een bosmaaier. We zullen zelf hand en spandiensten leveren bij het plaatsen van de toestellen en een picknickbank regelen.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Het plaatsen van de speeltoestellen om de certificaten te behouden.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg

Totale kosten van het project
De totale kosten bedragen bijna € 40.000,00.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Veel zaken zullen door de vrijwilligers van de speeltuinvereniging worden opgepakt maar daarnaast heeft de buurt ook al aangegeven te willen helpen. Ook het kennissen netwerk van de vereniging is vaak bereid om mee te helpen met het realiseren van een dergelijk project.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Nog geen specifieke wensen maar mogelijk kan een ontwerp uitkomst bieden deze is nu naar eigen inzicht opgesteld.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via de gemeente zijn wij op jullie geattendeerd en na telefonisch contact met jullie enthousiast geworden.

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Vooral een gesprekspartner met meer ervaring met dergelijke projecten, zodat wij daarmee het traject goed kunnen afsluiten.

Speeltuin

Op de kaart

Een momentje...

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen