Kern
Naam
Duiven-zuidoost
Aantal inwoners
4650
Gemeente
Duiven
Provincie
Gelderland
Deelnemersgroep
Naam
Wijkraad Duiven-zuidoost
Doelstelling
De Wijkraad Duiven-Zuidoost is een officieel erkend orgaan binnen de gemeente Duiven. Wij zijn geen politieke en/of ambtelijke organisatie en iedere wijkbewoner kan lid worden van de wijkraad. Samen met de andere wijk- en dorpsraden werd in 2006 een convenant - inhoudelijk in samenwerking met de gemeente Duiven- opgesteld en ondertekend. Het belangrijkste doel is bevordering van de sociale cohesie en verbetering van de leefbaarheid/veiligheid in onze wijk. Het optimaliseren en verbeteren van de communicatie tussen de burger en de gemeente maakt hier onlosmakelijk deel van uit. Ons motto luidt dan ook : HET DOET JE GOED WANNEER JE ELKAAR ONTMOET !
Aantal leden
8
Soort
Wijkraad
Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
Project
Doelstelling
De wijkraad Duiven-zuidoost heeft het initiatief genomen voor een ontmoetingsplek: een huiskamer waar ontmoeten centraal staat en waar ‘delen’ een belangrijk middel is. Onder het mom: het doet je goed wanneer je elkaar ontmoet hopen wij dat veel bewoners actief gebruik gaan maken van Praathuis 304.
Beginsituatie
Na sluiting van het Cultureel Centrum aan het Eilandplein miste Duiven Zuidoost volgens ons een ontmoetingsplek die bijdraagt aan de levendigheid in de wijk en verbinding tussen bewoners. Nu is de ruimte van de voormalige ouderenopvang door de gemeente als pop-up locatie aan ons toegewezen en kunnen aan het werk om daar iets moois van te maken.
Verbeteringen voor de woonomgeving
Wat ons voor ogen staat is een plek: zichtbaar, laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk en voor meerdere doelen geschikt. Zo hebben we een gemeenschappelijke woonkamer, maar ook ruimte die geschikt is voor werkplekverhuur, vergader- en doe-ruimte.
Onderdeel van een groter geheel
Ons project maakt deel uit van het nieuwe stimuleringsbeleid van de gemeente Duiven. Dit is onderdeel van het participatiebeleid.
Bewoners die voordeel bij het project hebben
Alle inwoners van onze wijk zijn welkom om gewoon een kopje koffie of thee te drinken, een krantje te lezen of deel te nemen aan een activiteit. Een dergelijke ruimte bestond tot dusver niet (meer).
Bovendien gaan wij daar activiteiten organiseren, zoals een haakcafe, kinderactiviteiten, etc.
Zelfwerkzaamheid
Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
Wij zijn momenteel bezig om de ruimte op te knappen en daar een gezellige ontmoetingsplek van te maken. Daarna moeten we hier invulling aan gaan geven door het organiseren van activiteiten.
Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
geen
Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Ja - In overleg
Totale kosten van het project
Het opknappen en inrichten met (tweedehands of gekregen meubilair) gaat naar verwachting ca. 100 euro kosten. Verder moeten wij de energiekosten van 200 euro per maand zelf betalen en na een periode van ca. een half jaar een huursom van maximaal 14.000 euro per jaar. Deze huur zal deels door deelnemers aan activiteiten moeten worden opgebracht.
Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Neen (nog niet).
Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
neen.
Kern met Pit
Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Via de contactpersoon van welzijnsorganisatie MIKADO.
Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Met name hoe je vrijwilligers enthousiast kunt krijgen en houden en hoe je inwoners kunt benaderen om activiteiten te starten.