70 jaar senioren.

Jos Hommel 24-01-2021
1025 keer bekeken 0 reacties

In 2021 bestaat de senioren vereniging 70 jaar. Wij willen naar buiten brengen via een jubileum boek dat goed leesbaar zal zijn en wel ook in de beschrijving zo men het vroeger deed. De notulen zijn in ons bezit vanaf de oprichting data tot nu. Onze website: www.svveo.nl

Kern

Naam
Oud-Vossemeer

Aantal inwoners
2750

Gemeente
Tholen

Provincie
Zeeland

Deelnemersgroep

Naam
SVV eo Senioren vereniging Oud Vossemeer en omstreken

Doelstelling
Het behouden en op papier zetten van een ouderen bond/senioren vereniging die 70 jaar het dorpsleven meer waarde heeft gegeven.

Aantal leden
322

Soort
Dorpsbelang

Met welke kennis zouden jullie andere initiatiefnemers kunnen helpen?
Je bent nooit te oud om te leren zeggen ze wel eens en dat is zeker waar. Wij willen andere initiatiefnemers laten zien hoe belangrijk de samenleving is en wij doen dit door het koesteren van een 70 jaar lange inbreng van vele mensen tot doel de samenleving op alle gebied te verbeteren.

Hoe kunnen andere initiatiefnemers contact met jullie opnemen?
joshommel@zeelandnet.nl

Project

Doelstelling
In 2021 bestaat de senioren vereniging 70 jaar. Wij willen naar buiten brengen via een jubileum boek dat goed leesbaar zal zijn en wel ook in de beschrijving zo men het vroeger deed. De notulen zijn in ons bezit vanaf de oprichting data tot nu. Onze website: www.svveo.nl

Beginsituatie
We hebben een heel actief bestuur met vele vrijwilligers. Wij organiseren thema dagen en actieve dag bestedingen voor onze 322 leden maar ook niet leden zijn welkom. Om een historie van 70 jaar terug te laten komen zijn wij op zoek naar financiële ondersteuning .

Verbeteringen voor de woonomgeving
De activiteiten zijn een grote verbetering voor de woonomgeving dit houdt in dat de samenleving hier ook beter van word. Via het jubileumboek kunnen de mensen zien hoe het vroeger was en hoe het nu is en hoe het nog beter kan worden. Er komen o.a punten naar voren hoe we de leefbaarheid kunnen verbeteren zowel op woon gebied als bv. het openbaar vervoer en het winkel beleid.

Onderdeel van een groter geheel
Het is een onderdeel van een groter geheel maar via dit jubileumboek willen wij de waardering uit doen gaan naar de mensen die zich 70 jaar hebben ingezet voor het op zoek gaan naar hoe het beter kan.

Bewoners die voordeel bij het project hebben
De bedoeling is om heel de gemeenschap mee te laten kijken wat er allemaal kan als men de handen in elkaar slaat. Dit gaat tegenwoordig veel via de plaatselijke zorgloketten waar alle bewoners met al hun vragen terecht kunnen. Ook hier hebben wij zitting in.

Zelfwerkzaamheid

Werkzaamheden en onderdelen die de groep gaat oppakken in de wedstrijdperiode
WERKZAAMHEDEN EN ONDERDELEN DIE DE GROEP GAAT OPPAKKEN IN DE WEDSTRIJDPERIODE Alle vergaderingen van af de oprichting gaan we detailleren zodat het leesvriendelijk word. Ook zal het gepaard gaan met vele foto’s waar ook de plaatselijke foto club hun medewerking aan geeft. Ook gaan we er op uit om te luisteren naar de oudere leden, deze verhalen worden dan ook weer mee genomen.

Fasen en onderdelen die de groep gaat uitbesteden
Wij willen zoveel mogelijk zelf doen maar het drukwerk en de illustratie zullen we uit handen moeten geven.

Gemeentelijke vergunning of toestemming noodzakelijk
Nee

Totale kosten van het project
De totale kosten hopen wij te kunnen bekostigen met € 2375,00.

Hulp van buitenstaanders noodzakelijk
Hulp van buitenstaanders noodzakelijk. Ja dit is zeker wat financiële ondersteuning betreft maar ook ander advies is van harte welkom.

Ondersteuning van ARCADIS noodzakelijk
Nee.

Kern met Pit

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Kern met Pit
Kern met Pit is een organisatie dat bekend is via de media en heeft een goede naam wat betreft ondersteuning en hulplijnen

Welke kennis en advies hopen jullie van Kern met Pit te krijgen
Alle kennis en advies is welkom, we hebben dit al ondervonden via Wim Oving een geïnteresseerd en gedreven persoon en geeft een positieve belangstelling aan wat zeer motiverend werkt.

Afbeeldingen

Cultuur en historie

Op de kaart

Een momentje...

Katalys

Postadres 
Postbus 33 
6800 LE Arnhem
Bezoekadres 
Beaulieustraat 22 
6814 DV Arnhem
Contact
E info@katalys.nl
T 026 44 55 146
Routebeschrijving

Partner

Lokale partners

   

 

Facebook

#kernmetpit

 

 
Cookie-instellingen